Modele de subiecte la Matematică pentru Evaluarea Națională, clasa a VIII-a și BAC 2024 – Inspectoratul Școlar Județean Ilfov

0

EVALUARE NAȚIONALĂ, BAC 2024. Modele de subiecte la Matematică pentru examenele de Evaluare Națională – clasa a VIII-a și Bacalaureat 2024, precum și baremele de corectare au fost publicate, în luna decembrie 2023, de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.

În luna noiembrie, elevii claselor a VIII-a și a XII-a din Ilfov au susținut simularea județeană a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. La sfârșitul lunii ianuarie, urma să aibă loc o nouă simulare județeană, însă aceasta a fost anulată după aprobarea calendarului simulărilor la nivel național.

Model de subiecte și barem la Matematică, Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a – ISJ Ilfov

Modele de subiecte și bareme la Matematică, BAC 2024 – ISJ Ilfov

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie 2023 modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Simularea la nivel național a examenului de Evaluare Națională 2024 va avea loc în luna februarie. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 5 februarie, la Matematică pe 6 februarie, iar pe 7 februarie la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obținute de elevi.

Simularea națională a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat este programată în luna martie. Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română pe 4 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pe 5 martie, proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie, iar pe 7 martie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.