Simulare județeană Evaluarea Națională 2024 – clasa a VIII-a, Buzău: Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română

0

SIMULARE JUDEȚEANĂ EVALUAREA NAȚIONALĂ 2024, BUZĂU. Elevii claselor a VIII-a din județul Buzău au susținut luni, 20 noiembrie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a examenului de Evaluare Națională 2024. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de ISJ Buzău. Marți, 21 noiembrie, are loc simularea la Matematică.

Subiecte și barem Limba și literatura română, simulare județeană Evaluarea Națională 2024 – Buzău

Subiecte Limba și literatura română, simulare județeană Evaluarea Națională 2024 – Buzău

  • La Subiectul I, elevii au avut un fragment din ”Bronz și Floarea-Soarelui” de Cao Wenxuan (textul 1) și un altul din ”Totul se adună” de Andreea Irimia – ”Semnele timpului” (textul 2). La punctul 8A, elevilor li s-a cerut să își justitifice răspunsul, în 50-100 de cuvinte, la întrebarea ”Crezi că sunt utile exemplele personale ale altor copii/adulţi pentru dezvoltarea ta?”, valorificând unul dintre textele-suport.
  • La Subiectul al II-lea, elevii au avut de redactat, în 90 – 150 de cuvinte, rezumatul textului 1.

Simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 – Buzău va continua, marți, cu proba la Matematică.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și: Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a – Limba și literatura română/ Matematică

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.