Elevii claselor a VIII-a și a XII-a din județul Buzău vor susține simularea examenelor. Evaluare Națională: 20 și 21 noiembrie, BAC: 27-29 noiembrie

0

Simulare județeană examene 2024. Elevii claselor a VIII-a și elevii claselor a XII-a și a XIII-a din județul Buzău vor susține în luna noiembrie simularea examenelor naționale. Simularea Evaluării Naționale va avea loc pe 20 și 21 noiembrie, iar simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat între 27 și 29 noiembrie.

Inspectoratul Școlar Județean Buzău organizează în luna noiembrie simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Conform calendarului anunțat, elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la Limba și literatura română pe 20 noiembrie, iar la Matematică pe 21 noiembrie.

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pe 27 noiembrie, cu proba la Limba și literatura română. Pe 28 noiembrie se va desfășura simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 29 noiembrie simularea probei la alegere a profilului și a specializării.

Potrivit Procedurii ISJ Buzău privind organizarea și desfășurarea simulărilor județene 2023-2024, accesul elevilor este permis în sălile de clasă până la ora 8.30. Elevii vor fi distribuiți pe săli conform unei repartizări prealabile afișate pe ușa fiecărei săli. În zilele de desfășurare a probelor scrise, elevii vor avea acces în sălile de examen având asupra lor documente de identitate (cartea de identitate sau carnetul de elev vizat pentru anul în curs).

  • Ora de începere a probelor la simularea Evaluării Naționale, pentru fiecare dintre zilele în care se organizează simularea, este ora 9.00. Probele au durata de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.
  • Ora de începere a probelor la simularea examenului de Bacalaureat, pentru fiecare dintre zilele în care se organizează simularea, este 9.00. Probele au durata de 3 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulări Bacalaureat 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.