BAC 2024. Simulare județeană între 22 și 24 aprilie, în Bacău. Subiectele și baremele de corectare la Limba și literatura română, prima probă scrisă

0

SIMULARE JUDEȚEANĂ BAC 2024, Bacău. Elevii claselor a XII-a din județul Bacău susțin, de luni până miercuri, simularea județeană a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Luni, 22 aprilie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română.

Subiectele și baremele de corectare la Limba și literatura română, prima probă a simulării județene, au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

  • La Subiectul I, elevii au avut un fragment din volumul ”Confesiunile unui cafegiu” de Gheorghe Florescu. La punctul IB, cerința a fost de a redacta un text de minimum 150 de cuvinte, în care elevii să argumenteze ”dacă adulții ne influențează sau nu în alegerea traseului educațional”, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul ”Confesiunile unui cafegiu” de Gheorghe Florescu, cât și la experiența personală sau culturală.
  • La Subiectul al II-lea, elevii au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, poezia ”Frig” de George Bacovia, ”evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice”.
  • La Subiectul al III-lea, elevii de la Uman/Pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte ”particularități de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Marin Preda”. Elevilor de la Real/Tehnologic li s-a cerut să realizeze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte ”particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Marin Preda”.

Subiecte și barem Limba și literatura română – simulare județeană BAC 2024, Bacău

Inspectoratul Școlar Județean Bacău organizează, în perioada 22-24 aprilie, simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024  – limba și literatura română, matematică sau istorie și disciplinele la alegere în funcție de profil și specializare. Săptămâna trecută a avut loc simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a.

”Subiectele la aceste simulări județene vor fi elaborate de inspectorii școlari care coordonează disciplinele de examen, iar lucrările vor fi corectate de către cadrele didactice de specialitate din unitatea de învățământ în care se vor desfășura probele. (…) Aceste rezultate nu se contestă, iar notele vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru”, a transmis ISJ Bacău, într-un comunicat de presă.

Simularea națională a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie. Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.