Gradul de reușită pe itemi la probele simulării naționale a examenului de Bacalaureat 2024 – analiza publicată de Ministerul Educației

0

REZULTATE SIMULARE BAC 2024. Ministerul Educației a publicat marți, 2 aprilie, analiza rezultatelor pe subiecte la simularea examenului național de Bacalaureat 2024 și a ratei de răspuns pe itemi la fiecare disciplină. Analiza a fost realizată de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și vine la aproape o lună de la simulare (4 – 7 martie).

Cele două materiale publicate de Ministerul Educației și elaborate de către specialiștii CNPEE:

Primul document conține o analiză pe itemi la fiecare disciplină de examen, gradul de reușită și recomandări de activități de învățare remedială, în timp ce al doilea document redă strict rata de răspuns pe fiecare item.

Ministerul Educației transmite că ”potrivit CNPEE, în urma acestui tip de abordare analitică a rezultatelor înregistrate de elevii care au susținut probele simulării, grupul de lucru din cadrul CNPEE (alcătuit din profesori de specialitate) a identificat elemente în măsură să optimizeze proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului și, în același timp, a formulat sugestii privind activitățile de tip remedial pe care elevii le pot parcurge”.

Limba și literatura română, simulare BAC 2024 – Real/Tehnologic – rata de răspuns pe itemi

  • Subiecte Limba și literatura română – Real/Tehnologic, Simulare BAC 2024
  • La subiectul III, aproximativ 80% dintre elevi nu au primit punctajul de redactare. Conform analizei CNPEE, 80.54% dintre elevi au punctaj 0 la ortografie, 81.42% nu au obținut niciun punct la respectarea punctuației, 81.03% – la logica înlănțuirii ideilor și 79.29% – la așezarea în pagină, lizibilitate. Printre activitățile remediale sugerate se numără și ”exerciții de scriere corectă, corectare de texte.”

Limba și literatura română, simulare BAC 2024 – Uman/Pedagogic – rata de răspuns pe itemi

Matematică, simulare BAC 2024 – Mate-info – rata de răspuns pe itemi

Matematică, simulare BAC 2024 – Pedagogic – rata de răspuns pe itemi

Matematică, simulare BAC 2024 – Științe ale naturii – rata de răspuns pe itemi

Matematică, simulare BAC 2024 – Tehnologic – rata de răspuns pe itemi

Istorie – simulare BAC 2024 – rata de răspuns pe itemi

Proba la alegere a profilului și specializării – simulare BAC 2024 – rata de răspuns pe itemi

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.