Simulare BAC 2024. Subiectele și baremele de corectare la Matematică și Istorie. Pauza de Mate: rezolvarea subiectelor la Matematică – Mate-info

0

SIMULARE BAC 2024. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut, marți, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) din cadrul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și bareme Matematică – simulare BAC 2024

Subiecte și barem Istorie – simulare BAC 2024

Cum se rezolvau subiectele la Matematică – Mate-info

Pauza de Mate – rezolvarea subiectului de la simularea examenului de Bacalaureat 2024, profil Mate-Info:

Potrivit Ministerului Educației, la simularea probei obligatorii a profilului au fost prezenți 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși.

Simularea examenului de Bacalaureat 2024 a început luni, 4 martie, cu proba la Limba și literatura română. Conform Ministerului Educației, la această probă au participat 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă (86,3%).

Miercuri, 6 martie, elevii din ultimul an de liceu vor susține proba la alegere a profilului și specializării, iar ultima probă scrisă a simulării, la Limba și literatura maternă, va avea loc joi, 7 martie.

Probele încep la ora 9.00, timpul destinat elaborării lucrării scrise fiind de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii elaborate de Ministerul Educației, elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli. Elevii părăsesc sala de examen fără a primi subiectele.

La expirarea celor trei ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Lucrările scrise sunt scanate și încărcate de asistenți pe platforma de evaluare digitalizată. Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate pe 15 martie.

”Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, a transmis Ministerul Educației.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.