Subiectele și baremele la Geografie, Logică, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Economie, Sociologie – simulare BAC 2024

0

SIMULARE BAC 2024. Simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat a continuat, miercuri, cu proba la alegere a profilului și specializării.  Subiectele primite de elevi și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și bareme – proba la alegere a profilului și specializării, simulare BAC 2024:

 Subiecte și barem Anatomie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Biologie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Geografie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Logică, Simulare BAC 2024

Subiecte și bareme Chimie, Simulare BAC 2024

Subiecte și bareme Fizică, Simulare BAC 2024

Subiecte și bareme Informatică, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Economie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Psihologie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Sociologie, Simulare BAC 2024

Subiecte și barem Filosofie, Simulare BAC 2024

Potrivit Ministerului Educației, la simularea probei la alegere a profilului şi specializării au participat 122.372 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 6 elevi.

Ultima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2024, la Limba și literatura maternă, se va desfășura joi. Lucrările elevilor vor fi corectate digitalizat, iar rezultatele  vor fi comunicate vineri, 15 martie.

”Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, a transmis Ministerul Educației.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.