Ministrul Educației, despre soluția tehnică în cazul diferențelor de notare la grile, la Evaluarea Națională: Platforma va semnala evaluatorilor

0

Ministrul Educației, Ligia Deca, a scris duminică, într-o postare pe Facebook, că s-a găsit soluția tehnică prin care, la examenul de Evaluare Națională 2024, în cazul diferențelor de notare la subiectele de tip grilă, platforma de evaluare digitalizată va semnala situația profesorilor corectori pentru a reveni asupra grilelor și a remedia.

”Am găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grile, la evaluarea națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective și a remedia!

Altfel, pentru o evaluare cât mai uniformă, în fiecare zi în care se vor susține probe scrise, colegii mei de la Ministerul Educației vor face ședințe de instruire cu evaluatorii de la examenele naționale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe”, a scris ministrul Educației.

Ligia Deca a vorbit despre soluția găsită pentru situațiile în care profesorii corectori acordă punctaje diferite la subiectele de tip grilă, așa cum s-a întâmplat la simularea Evaluării Naționale, și într-o emisiune  la TVR Info.

”În momentul în care al doilea corector intră pe lucrare și introduce o variantă diferită de răspuns decât primul, acesta primește o avertizare să reanalizeze. Dacă își păstrează punctul de vedere, lucrarea se reîntoarce la primul corector pentru a reverifica. Deci avem acest pas care, cred eu, ar trebui să ne rezolve imensa majoritate a unor astfel de situații. Oricum, ceea ce ne asigură o siguranță sporită este faptul că toți corectorii vor fi în centre de evaluare, ei vor participa la ședințe de instruire, cu subiectele în față, cu baremul în față pentru a asigura și o coerență a abordării de corectură”, preciza ministrul Educației, săptămâna trecută.

După simularea examenului de Evaluare Națională 2024, profesori de română și de matematică au semnalat acordarea de punctaje diferite de către corectori la itemii de tip grilă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.