Simulări județene – Maramureș: Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a în luna decembrie, simulare BAC 2024 în ianuarie

0

Simulare județeană examene 2024. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș organizează, în lunile decembrie și ianuarie, simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a și, respectiv, a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Potrivit calendarului publicat de ISJ Maramureș, simularea Evaluării Naționale 2024 va avea loc între 11 și 13 decembrie. Pe 11 decembrie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, pe 12 decembrie proba la Limba și literatura maternă, iar pe 13 decembrie proba scrisă la Matematică.

  • Document: Procedură – Organizarea și desfășurarea simulării, la nivel județean, a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024.

Elevii claselor a XII-a vor susține simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat în perioada 15-18 ianuarie 2024. Pe 15 ianuarie este programată proba la Limba și literatura română, pe 16 ianuarie – proba obligatorie a profilului, pe 17 ianuarie – proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 18 ianuarie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă.

  • Document: Procedură – Organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenlui de bacalaureat, la nivel județean, ianuarie 2024.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulări Bacalaureat 2023

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.