Subiecte și barem la Limba și literatura română – simulare județeană Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a – Ilfov

0

SIMULARE JUDEȚEANĂ EVALUAREA NAȚIONALĂ 2024, ILFOV. Elevii claselor a VIII-a din județul Ilfov au început simularea județeană a examenului de Evaluare Națională 2024. Luni, 20 noiembrie, ei au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, iar marți, 21 noiembrie, vor avea proba la Matematică.

Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a examenului de Evaluare Națională 2024 au fost publicate de ISJ Ilfov.

Subiecte și barem Limba și literatura română, Simulare Evaluarea Națională 2024 – Ilfov

Subiecte Limba și literatura română, Simulare Evaluarea Națională 2024 – Ilfov

  • La Subiectul I, elevii au avut un fragment din „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu (textul 1) și un articol despre animalele de companie (textul 2). ”Crezi că este benefică prezența unui animal de companie în familiile care au copii?” a fost întrebarea de la punctul 8A, iar elevilor li s-a cerut să își motiveze răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând unul dintre textele propuse.
  • Subiectul al II-lea: ”Imaginează-ți că ai primit în dar, de ziua ta, animalul de companie pe care ți-l doreai. Redactează o notă din jurnalul tău, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți această experiență, incluzând o secvență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte și o secvență narativă. Data redactării jurnalului este 30 iunie 2023.”

Calendarul simulărilor în județul Ilfov – noiembrie 2023:

ISJ Ilfov a anunțat că o a doua simulare județeană a examenelor naționale va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.