Evaluare Națională și BAC 2024. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a din județul Ilfov încep simulările județene. Prima probă: Limba și literatura română

0

Simulare județeană examene 2024. Inspectoratul Școlar Județean Ilfov organizează zilele acestea prima simulare județeană a Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, precum și a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. A doua simulare județeană va avea loc în ianuarie 2024. 

UPDATE Elevii claselor a VIII-a și elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut, luni, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a examenelor de Evaluare Națională și, respectiv, Bacalaureat 2024. ISJ Ilfov a publicat subiectele și baremele:

Conform calendarului anunțat de ISJ Ilfov, elevii claselor a VIII-a susțin luni, 20 noiembrie, simularea la Limba și literatura română, iar marți, 21 noiembrie, la Matematică.

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep tot luni, 20 noiembrie, simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, prima probă fiind Limba și literatura română. Marți, 21 noiembrie, se va desfășura simularea probei obligatorii a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 22 noiembrie simularea probei la alegere a profilului și specializării.

A doua simulare județeană anunțată de ISJ Ilfov va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, elevii claselor a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura română pe 29 ianuarie, iar la Matematică pe 30 ianuarie.

Elevii din ultimul an de liceu vor avea simularea la Limba și literatura română pe 29 ianuarie, pe 30 ianuarie vor susține proba obligatorie a profilului și pe 31 ianuarie proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit Procedurii ISJ Ilfov privind organizarea și desfășurarea simulărilor județene 2023-2024, ora de începere a probelor la simularea Evaluării Naționale, pentru fiecare dintre zilele în care se organizează simularea, este 12.00. Probele au durata de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

Ora de începere a probelor la simularea examenului de Bacalaureat, pentru fiecare dintre zilele în care se organizează simularea, este 12.00. Probele au durata de 3 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulări Bacalaureat 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.