Simularea Evaluării Naționale 2024 pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc în februarie: Română – 5 februarie, Matematică – 6 februarie

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Simularea la nivel național a examenului de Evaluare Națională 2024 va avea loc la începutul lunii februarie, prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației. Elevii claselor a VIII-a vor susține pe 5 februarie proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 6 februarie proba la Matematică. 

UPDATE Calendarul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și al simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. Detalii aici.

Ministerul Educației a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Conform calendarului simulării Evaluării Naționale, proba la Limba și literatura română este programată pe 5 februarie, la Matematică pe 6 februarie, iar pe 7 februarie la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obținute de elevi.

 

Potrivit ministerului, listele cuprinzând conținuturile pentru simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a și pe cele pentru simularea examenului de Bacalaureat sunt anexe ale ordinului și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

  • Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.