Simularea examenului de Bacalaureat 2024 va începe pe 4 martie – calendarul desfășurării probelor scrise

0

SIMULARE BAC 2024. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 în perioada 4-7 martie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba și literatura română se va desfășura pe 4 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pe 5 martie, iar pe 6 martie proba la alegere a profilului și specializării.

UPDATE Calendarul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și al simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. Detalii aici.

Ministerul Educației a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Conform calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, elevii din ultimul an de liceu vor susține proba la Limba și literatura română pe 4 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pe 5 martie, proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie, iar pe 7 martie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Ministerul Educației precizează că listele cuprinzând conținuturile pentru simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a și pe cele pentru simularea examenului de Bacalaureat sunt anexe ale ordinului și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

  • Disciplinele la care se organizează simularea examenului de Bacalaureat: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

Simulări Bacalaureat 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.