Simulare județeană BAC 2024, Buzău. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română

0

SIMULARE BAC 2024, BUZĂU. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a din județul Buzău au susținut luni, 27 noiembrie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a examenului de Bacalaureat 2024. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de ISJ Buzău.

Subiecte și bareme Limba și literatura română – Simulare județeană BAC 2024, Buzău

Subiecte Limba și literatura română – Simulare județeană BAC 2024, Buzău:

  • Subiectul I: Elevii au avut un fragment din ”Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1944 – 1959” de Annie Bentoiu și de rezolvat mai multe cerințe la punctul A. La punctul B, elevilor li s-a cerut să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă educația primită în familie influențează sau nu personalitatea adultului de mai târziu, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul ”Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1944 – 1959”, de Annie Bentoiu, cât și la experiența personală sau culturală.
  • Subiectul II: Elevii au avut de prezentat, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului într-un fragment din ”Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian.
  • Subiectul III: Elevii de la Uman/Pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Ion Creangă sau lui Ioan Slavici. Elevii de la Real/Tehnologic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Ion Creangă sau lui Ioan Slavici.

ISJ Buzău organizează în perioada 27-29 noiembrie simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Luni s-a desfășurat proba la Limba și literatura română, marți, 28 noiembrie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 29 noiembrie proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit Procedurii ISJ Buzău privind organizarea și desfășurarea simulărilor județene 2023-2024, ora de începere a probelor la simularea examenului de Bacalaureat, pentru fiecare dintre zilele în care se organizează simularea, este 9.00. Probele au durata de 3 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

Simulări Bacalaureat 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.