Școala unde elevii și profesorii dansează Zumba în fiecare dimineață și în pauze: ”Ne bucurăm împreună într-un mod unic”

0

Școala bucuriei. Așa poate fi descrisă Școala Gimnazială ”Octavian Goga” din Rășinari, Sibiu, când curtea unității de învățământ se transformă într-un imens ring de dans. ”Zumba” este dansul școlii. În fiecare dimineață, înainte de ore, sau în pauze, atunci când vremea este frumoasă, elevii dansează, iar bucuria lor îi face și pe profesori să li se alăture. Ideea dansului școlii i-a aparținut directoarei Daniela Secu. ”Încercăm să ne simțim la școală ca într-o mare familie, să aducem copiii cu drag la școală. Când auzim melodia și o dansăm, ne dăm seama că avem o apartenență la echipă”, mărturisește Daniela Secu.

Într-o zi din ianuarie, când afară era soare, elevii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit în pauză la dans. Elevi mai mici și mai mari au sărit, au țopăit, au cântat și s-au bucurat, prin zăpadă, de dansul școlii, Zumba.

Daniela Secu, directorul Școlii Gimnaziale ”Octavian Goga” din Rășinari, este cea care a venit încă de anul trecut cu ideea dansului școlii.

”La început, unii colegi priveau suspect proiectul ”Dansul școlii”, gândindu-se că este o idee trăsnită… Până i-am mobilizat: coregrafia, învățarea pașilor… M-am gândit și eu că poate nu are sens, însă, în puținele momente când auzim melodia și o dansăm, ne dăm seama că avem o apartenență la echipă, că putem să ne bucurăm de clipele petrecute împreună într-un mod unic și fericit”, spune Daniela Secu, profesor de limba și literatura română și director de 2 ani al școlii.

Fiecare zi la școala din Rășinari începe cu ”programul de înviorare”, iar Zumba a devenit dansul școlii în fiecare dimineață. Coregrafia aparține profesoarei Iuliana Rapuntean, iar dansul a fost popularizat și învățat la orele de sport cu profesorii Iulia Gheorghiu și Alexandru Gheorghiu.

”Elevii dansează dimineața, apoi se ordonează la rând, pe clase, și intonează imnul național. Trecem de la voioșie, mișcare la cântecul solemn – primele două strofe – apoi elevii intră la ore. Acest ritual este repetat în fiecare dimineață și elevii fac mișcare pe muzică chiar și în pauze cu soare. Aceasta doar când este timp frumos afară”, povestește directoarea.

Elevii vor relua cele ”5 minute de racordare la spiritul școlii” începând cu jumătatea lunii martie când va fi cald afară.

”Bucuria elevilor ne face și pe noi, dascălii, să dansăm cu ei – mai ales profesorii de serviciu, cei de sport și chiar eu, de multe ori. Încercăm să ne simțim la școală ca într-o mare familie, să aducem copiii cu drag la școală… Școala trebuie să fie un mediu prietenos pentru elevi”, spune Daniela Secu.

Dacă știți Povești din școală – proiecte derulate de copii și de profesorii lor sau povestea unor copii/profesori care v-au impresionat – vă așteptăm să ne scrieți pe stiri@sparknews.ro sau în secțiunea ”Știrea ta!”


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.