Culoare și veselie, la Școala Ferdinand I din Capitală: Copiii sar, fac mișcare și învață prin ”țopăială” FOTO

2
Foto: facebook.com/scoalaferdinand1

Școlile prind tot mai multă culoare. La Școala Ferdinand I din București, holul a devenit un spațiu de joacă pentru copii în pauze, prin crearea unor trasee colorate cu numere, litere și desene. Pentru cei mici este cel mai frumos mod de a se ”împrieteni” cu abecedarul.

De săptămâna trecută, pe holul de la Școala Ferdinand I este multă distracție. Când vremea nu este potrivită pentru joaca afară, elevii au spațiul perfect în interior pentru a face mișcare. Atât la demisol, cât și la etajele școlii, au fost create trasee pe care copiii sar și se bucură de multă culoare:

”Am intrat într-o altă lume plină de culori și veselie. O lume în care poveștile cu dragoni și litere te fac să ,,sari” în sus de bucurie, într-un picior sau în două … cânți, sari, mergi și iar cânți, poți face orice pentru că … ești într-o lume de poveste și joc! Toate acestea le simțim, de când pășim pe holurile școlii noastre! Ne simțim copii! Abia așteptăm să pășim și mâine, si poimâine…”

Traseele îi ajută pe cei mici de la clasele pregătitoare să învețe literele. Când ies din clasă, ei sunt așteptați de ”Dragonul de pe hol” sau ”Alfabetul”.

”Sunt extrem de încântați. Contează foarte mult să avem asemenea spații colorate pentru că impactul este foarte puternic în rândul elevilor. Copiii se mișcă în fiecare pauză și învață din țopăială. Nu este o țopăială fără un scop și fără niciun folos. Cu cât avem mai multe imagini pe hol, cu atât mai bine”, spune Aurica Pena, învățătoare la clasa pregătitoare.

Copiii de la pregătitoare își doresc și mai multe imagini și asteaptă ca pe holul unde se joacă să fie desenate și numerele, dar și sistemul solar și figurile geometrice.

Traseele au fost realizate cu ajutorul unui părinte, care a sponsorizat aplicarea acestora, și de acestea s-au bucurat și profesorii care au sărit alături de elevii lor. Citește și Mișcare, joacă și multă culoare, pe holurile școlii… FOTO&VIDEO

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Va rog mult sa publicati povestile scrise de copii de la Scoala Ferdinand, care sunt pe panourile amplasate pe strada, in fata scolii! Sunt povesti senzationale, iar ideia de a fi afisate acolo este exceptionala! Am citit ieri dimineata cateva si mi-au umplut inima de bucurie, pe de o parte ca acolo invata sigur niste copii minunati si pe de alta parte, pentru ca acolo mai sunt dascali DEDICATI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.