Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – Matematică. Model de subiecte, publicat de ISJ Sibiu – ianuarie 2024/ Baremul de corectare UPDATE

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VIII-a. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a publicat miercuri, 10 ianuarie, un nou model de subiecte la Matematică pentru examenul de Evaluare Națională 2024.

UPDATE ISJ Sibiu a publicat miercuri, 17 ianuarie, baremul de corectare pentru modelul de subiect la Matematică, propus în urmă cu o săptămână.

ISJ Sibiu publică în fiecare lună, începând din decembrie 2023, până la examene, teste de antrenament la Matematică pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Primul set de teste a fost postat în luna decembrie. Miercuri, 10 ianuarie, au fost publicate noi modele de subiecte, urmând ca miercuri, 17 ianuarie, să fie publicate și baremele de corectare.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie 2023 modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Simularea la nivel național a examenului de Evaluare Națională 2024 va avea loc în luna februarie. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 5 februarie, la Matematică pe 6 februarie, iar pe 7 februarie la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obținute de elevi.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.