Andronescu: ”După declarația mea publică legată de notele profesorilor, mi s-a cerut să schimb ordinul de ministru. N-am făcut-o”

1

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a declarat, vineri, că, la scurt timp după ce a anunțat public că profesorii care nu au obținut nota 5 la titularizare nu vor mai preda la clasă, i s-a cerut să schimbe ordinul de ministru, însă nu a precizat și cine a făcut solicitarea. ”N-am făcut-o și nici nu aveam de gând s-o fac, pentru că încălcam propriile mele convingeri”, a explicat Andronescu.

”România are nevoie de educație, are nevoie de un ministru care să fie un profesionist al domeniului, are nevoie de un sistem care să fie în mică măsură atins de decizii politice. (…) În momentul în care am anunțat public, după examenul de titularizare, că profesorii care nu au luat nici măcar nota 5 nu au ce să mai caute în sistemul de învățământ. (…) după declarația mea publică legată de notele profesorilor, trebuie să vă mărturisesc că mi s-a cerut să schimb acest ordin de ministru”, a spus Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Aceasta nu a precizat, însă, cine i-a cerut schimbarea ordinului de ministru.

”N-am făcut-o și nici nu aveam de gând s-o fac, pentru că încălcam propriile mele convingeri. Nu vreau să încerc să mă scuz, dar este o realitate. (…) Știam când am acceptat că vine momentul că trebuie să plec de aici. Plec cu convingerea că nu am făcut lucruri greșite”, a continuat Andronescu.

Ecaterina Andronescu a anunţat, la finalul lunii iulie, că dascălii care au luat sub nota 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea în toamnă şi că vrea să ia această măsură întrucât „nu poţi să fii un profesor care ia mai puţin de 5 şi tu să pretinzi elevilor note de trecere”. Totodată, Andronescu preciza că nu vor putea intra în învățământ nici candidații care s-au retras din examenul de titularizare.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Citește și:

 

1 COMENTARIU

  1. Stimata doamna Andronescu, domnia voastra dati in fiecare an concurs pentru titularizare/suplinire?Habar nu aveti ca sunt oameni care dau de 15 ani , in fiecare an, acest concurs si aceasta se intampla din caza sistemului ticalosit.Daca un om da concurs timp de 14 ani si promoveaza an de an avand si note de peste 7 si daca in al 15 lea an, ia nota sub 5 , dumneata vii si spui ca acel om nu are dreptul sa mai fie la catedra in invatamant?Dar dumneata care ocupi diverse functii fara vreun concurs ai dreptul sa fii acolo pe posturile acelea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.