Andronescu, după ce a fost demisă: Am aflat de la televizor. Nu era intenția mea să o învinovățesc pe Alexandra sau pe părinți

0

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că a aflat de demiterea sa de la televizor, precizând că mesajul său a fost înțeles greșit și că nu a vrut niciun moment să-i învinovățească pe părinții Alexandrei sau pe aceasta. ”M-aș fi așteptat la o explicație. Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”, a spus fostul ministru al Educației.

„Am aflat de la televizor (…) Nu avea nicio legătură cu situația decât să îi protejăm pe copii în perspectivă. Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părinții ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luați emisiunea și urmăriți. Am continuat să spun că, de aceea, noi în toamnă va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din școală. Noi putem să îi învățăm pe copii cum să se poarte astfel încât și ei să se autoprotejeze. Școală este o instituție care trebuie să îi învețe de toate”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24, citată de Mediafax.

Ecaterina Andronescu a precizat că nu a avut nicio discuție cu premierul. „M-aș fi așteptat la o explicație. Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”, a conchis fostul ministru al Educației.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Șeful executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.