Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației

0

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației, după ce a declarat, într-o emisiune televizată, că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin. Anunțul a fost făcut pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă, care consideră afirmațiile Ecaterinei Andronescu ”profund greșite”. Șeful Executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul. 

UPDATE Prima reacție a Ecaterinei Andronescu după demitere: ”Am aflat de la televizor (…) Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părinții ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om.”

Citește și: Andronescu, după ce a fost demisă: Am aflat de la televizor. Nu era intenția mea să o învinovățesc pe Alexandra sau pe părinți

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris, vineri, Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.

Declarația Ecaterinei Andronescu:

”De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, acum era vacanță, deci nu mergea la școală, mergea să se întâlnească cu prietenul ei. Avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? (…) Eu cred că noi va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a-i învăța să se și protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat de-acasă… (…) Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc în nicio mașină străină. (…) Cred că trebuie să le repetăm și la școală (n.red. – ceea ce ne-au învățat părinții și bunicii).”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.