Ecaterina Andronescu: ”N-am cum să fac lucruri rele la adresa sistemului de învățământ. Poate nu întotdeauna am avut răgazul să explic”

0

Ecaterina Andronescu, ministrul demis al Educației, a declarat, sâmbătă seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că declarația care a provocat demiterea sa din funcție a fost ruptă din context și că nu a intenționat să trimită ”un gând rău” la adresa unor ”oameni încercați”. ”Eram ultimul om să mă uit urât la familia Alexandrei sau să nu fiu extrem de frământată de ceea ce s-a întâmplat cu aceste fete pentru că, în primul rând, sunt profesor”, a spus Andronescu.

”Eram la minister, aveam o ședință cu unul dintre consiliile consultative pe datele statistice ale ministerului și, la un moment dat, a venit cineva din cabinet, una dintre fetele din cabinet, și mi-a spus Veniți puțin. Mi s-a părut puțin speriată, dar nu am înțeles ce s-a întâmplat și pe televizor era un anunț că am fost demisă, că pe Facebook s-a întâmplat lucrul acesta. Sigur că este extrem de neplăcut.(…) Repet încă o dată. Discutam într-o emisiune de la o altă televiziune acest subiect și eu am spus următoarele: cred că trebuie să facem în școli o campanie, și am și pornit campania, am dat deja comunicat de presă, trebuie să facem o campanie și noi în școală să-i educăm să se apere, să se auto-apere.

Și am continuat: eu am învățat asta de acasă să nu mă urc într-o mașină străină, cu un străin. Asta am spus. Dacă cineva rupea din context… Eu mă uitam ce trebuie să fac în școală. Și mai este ceva, de felul meu că sunt de mult în viața publică și mă știți foarte bine, sunt un om cu foarte multă empatie față de cei aflați în dificultate. Eram ultimul om să mă uit urât la familia Alexandrei sau să nu fiu extrem de frământată de ceea ce s-a întâmplat cu aceste fete pentru că, în primul rând, sunt profesor, asta am spus mereu, și Alexandra și Luiza aveau aproape vârsta studenților mei. Sunt foarte atașată de ei. Cum aș fi putut eu să mă gândesc sau să trimit eu un gând rău la adresa acestor oameni atât de încercați”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a precizat că declarația sa a apărut ”pe un blog sau pe un cont de facebook” și ”era ruptă din context”.

”Eu am spus că nu m-am născut ministru și pentru mine poziția mea de dascăl, profesia aceasta pe care am exercitat-o cu credință și chiar cu foarte multă bucurie și pasiune, aș putea spune… cred că a fost o profesie care mi s-a potrivit foarte bine. Este una de care sunt foarte mândră. Am lucrat toată viața în învățământ, evident cunosc acest sistem. N-am cum să fac lucruri rele la adresa lui. Poate nu întotdeauna am avut răgazul să explic lucrurile pe care le-am făcut, pentru că mi s-a părut mai important să faci decât să explici...”, a arătat Ecaterina Andronescu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin. Dăncilă îl propune pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.