Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română – simulare județeană Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – Bacău

2

SIMULARE JUDEȚEANĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VIII-a – Bacău. Elevii claselor a VIII-a din județul Bacău au susținut luni, 15 aprilie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadul simulării județene a examenului de Evaluare Națională 2024. Marți, 16 aprilie, a avut loc proba la Matematică.

Subiectele primite de elevi la Limba și literatura română, precum și baremul de corectare au fost publicate de ISJ Bacău.

La Subiectul I, elevii au avut două fragmente din ”Arca lui Noe” de Ionel Teodoreanu și ”La apa Vavilonului” de Monica Lovinescu și de rezolvat mai multe cerințe, printre care:

  • Punctul IA6: Precizează, în două – trei enunțuri, o trăsătură morală a personajului, identificată în fragmentul de mai jos, și mijlocul de caracterizare, ilustrându-l cu o secvență: „Firește, Tincuța îl adora pe Bob, dar cu sprâncenele încruntate, cu ochii scrutători și severi, căci ochii râsului se deschideau numai în inima ei, acoperind-o. Ca acei bărbați politici care-și sacrificau popularitatea convingerilor, Tincuța prefera să fie utilă viitorului lui Bob, decât agreabilă prezentului. ”
  • Punctul IA7: Prezintă, în minimum 30 de cuvinte, un element de conținut comun celor două texte date, valorificând câte o secvență relevantă din fiecare text.
  • Punctul IA8: Crezi că un copil se poate simți mândru atunci când părinții lui îi solicită părerea? Motivează-ți răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2.
  • Punctul IA9: Asociază fragmentul din Arca lui Noe de Ionel Teodoreanu cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50-100 de cuvinte, o valoare comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text.

La Subiectul al II-lea, elevii au avut de realizat un text narativ: ”Imaginează-ți că ești la școală în ultima zi de gimnaziu. Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută la școală, în această zi, incluzând o secvență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvență dialogată, de minimum patru replici.”

Subiecte și barem Limba și literatura română – simulare județeană Evaluare Națională 2024, Bacău (aprilie 2024)

Subiecte și barem Limba și literatura română – școli/secții cu predare în limba maghiară – simulare județeană Evaluare Națională 2024, Bacău (aprilie 2024)

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a anunțat organizarea simulării la nivel județean a Evaluării Naționale 2024 pentru elevii claselor a VIII-a în zilele de 15 și 16 aprilie.

Simularea națională a Evaluării Naționale 2024 a avut loc în perioada 5-7 februarie. Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.