Simularea Evaluării Naționale 2024, clasa a VIII-a. Baremul de corectare și subiectele la Matematică. Rezultatele, comunicate pe 23 februarie

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Elevii claselor a VIII-a au susținut marți, 6 februarie, proba la Matematică din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională. Subiectele primite de elevi și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și barem Matematică – Simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a

Potrivit Ministerului Educației, la proba de Matematică au participat, conform informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. Rată de prezență: 92,87%.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 10 elevi. ”Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor”, a precizat ministerul.

Simularea Evaluării Naționale 2024 se va încheia miercuri, 7 februarie, cu proba la Limba și literatura maternă. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate pe 23 februarie. Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.

Rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

La simularea Evaluării Naționale 2024, lucrările elevilor vor fi evaluate digitalizat. Lucrările scanate în sala de examen și încărcate pe platforma de evaluare sunt repartizate aleatoriu către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.