Simulare BAC 2024. Rezultatele obținute de elevii claselor a XII-a – comunicate vineri, 15 martie, conform calendarului oficial

0

REZULTATE SIMULARE BAC 2024. Rezultatele obținute de elevii claselor a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate vineri, 15 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Rezultatele nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, acestea fiind comunicate individual elevilor. Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog doar dacă elevul solicită acest lucru.

UPDATE Sinteza rezultatelor înregistrate la simularea BAC 2024, realizată de Ministerul Educației: Aproape 40% dintre elevi au luat note sub 5 la Limba și literatura română, iar la Matematică sau Istorie – 36%

Lucrările elevilor la simularea examenului de Bacalaureat au fost corectate pe platforma de evaluare digitalizată. Fiecare lucrare a fost evaluată de către doi profesori evaluatori. În situația în care platforma a semnalat o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluatori, lucrarea a fost transmisă automat și aleatoriu către alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, a fost calculată nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note extreme, ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note centrale.

Conform Procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, raportul conținând rezultatele elevilor pentru fiecare unitate de învățământ/ centru de examen și borderoul-tip de notare asociat fiecărei lucrări sunt trimise către centrele de examen și de aici către fiecare unitate de învățământ.

Rezultatele nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. ”Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral”, a transmis Ministerul Educației. Conform procedurii de organizare a simulărilor, după comunicarea rezultatelor, plicurile în care au fost păstrate lucrările elevilor se disigilează în vederea analizei rezultatelor.

Potrivit Ordinului privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, notele nu se contestă și nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele pot fi consemnate în catalog.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.