Elevii unui liceu din Focșani au donat prin SMS pentru primul spital de oncologie pediatrică, într-un flashmob organizat în curtea școlii

1
Foto: facebook.com/ Aida Doagă

Aproape 300 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” din Focșani s-au adunat, joia trecută, în curtea școlii, și au organizat un flashmob în care au donat, prin SMS, 2 euro la numărul 8844 pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Inițiativa i-a aparținut profesoarei de biologie, Aida Doagă, care a mărturisit că a trăit ”unul dintre cele mai frumoase momente” din viața de profesor. La Cluj-Napoca, elevii unei clase de a XII-a de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și-au donat economiile pe cinci luni pentru construirea spitalului din București.

Zeci de elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” din Focșani au format, joi, într-un flashmob, cifrele 8844 și au trimis un SMS cu textul SPITAL, pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică, un proiect demarat de Asociația Dăruiește viață.

Acțiunea a fost inițiată de profesoara Aida Doagă, care a scris, după flashmob-ul din curtea școlii: ”Azi am trăit unul din cele mai frumoase momente din viața mea, ca profesor, (deși ne-a plouat toată dimineața și credeam ca nu o să reușim) acești elevi ai Colegiului Pedagogic care sunt minunați, înțelepți și cu sufletul plin de iubire au făcut posibilă această acțiune umanitară donând la 8844 suma de 2 euro, pentru înființarea primului spital de pediatrie oncologică din România! Vă mulțumesc și mă înclin!!!!””

Flashmob-ul a fost organizat în cadrul proiectului SNAC ”PEDA for LIFE”- Dăruiește viață care are ca principale obiective sensibilizarea și solidarizarea opiniei publice pentru a contribui prin donații la construirea spitalului de oncologie și radioterapie pentru copii și responsabilizarea societății civile pentru a se implica în activități caritabile și de voluntariat, scrie monitoruldevrancea.ro.

”Ideea de a mobiliza copiii și a fi un promotor și pentru alte licee o aveam mai demult, am mai discutat și am zis: de ce nu? Este totuși un spital, un spital pentru copii, un loc în care alți copii, unii mai puțin norocoși, își petrec zilele, nopțile și poate chiar ani. Pentru cei ce suntem sănătoși, libertatea ni se pare firească! Însă copiii bolnavi vor schimba casa cu spitalul, vor schimba curtea școlii, cu curtea spitalului. Dacă putem să le oferim măcar puțin din ce avem noi, de ce să nu le dăm un spital?”, a declarat Aida Doagă, pentru sursa citată. 

Foto: facebook.com/ Aida Doagă

Elevii unei clase de a XII-a de la un liceu din Cluj și-au donat economiile

O altă poveste vine de la Cluj-Napoca, unde elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și-au donat economiile pe cinci luni pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică, potrivit bursadefericire.ro.

Totul a pornit de la îndemnul profesoarei de engleză, Dana Grigorovici, care le-a lansat provocarea în decembrie și i-a încurajat să privească totul ca pe o formă de a economisi bani și apoi de a dona. Mai mult decât atât, inclusiv de Crăciun, în loc de schimbul tradițional de cadouri, au preferat să se limiteze doar la felicitări și banii să îi strângă pentru spital.

“Caritate. Un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim? Mai întâi de toate, fiecare ar trebui să se concentreze pe ce poate face chiar acum, în propria țară, pentru ca lucrurile să funcționeze măcar puțin mai bine – Charity begins at home! Aceasta este mentalitatea pe care noi am adoptat-o când doamna dirigintă ne-a propus să donăm către Bursa de Fericire pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Ca o ultimă implicare socială înaintea absolvirii liceului, clasa noastră a hotărât că vrea să <dăruiască viață>. Nu e mult. Nu am salvat lumea. Dar poate, i-am dat șanse la viață unui copil. Și acesta e un bun punct de plecare”, a spus Laura Cordoș, una dintre eleve.

Foto: bursadefericire.ro

Alte povești ale unor copii care au vândut limonadă ori au confecționat diverse obiecte și le-au vândut pentru a dona banii primului spital de oncologie pediatrică le puteți citi pe bursadefericire.ro.

Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica primul spital de oncologie și radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România. Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Potrivit datelor de pe pagina daruiesteviata.ro, investiția se ridică la 16 milioane de euro, iar echipamentele necesare sunt estimate la 10.000.000 euro.

Peste 1.700 de companii și peste 250.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de față, contribuind cu peste 15 milioane de euro. Turnarea fundației a început în luna iunie 2018,  în curtea Spitalului “Marie Curie” din București, iar, la începutul anului 2019, construcția a ajuns la nivelul etajului 2. Campania de strângere de fonduri continuă.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.