Elevii de clasa a VIII-a de la o școală din Galați renunță la ”ținutele sofisticate” de banchet pentru a ajuta copiii săraci

0
Foto: facebook.com/ Fundatia Inima de Copil

Elevii a două clase de a VIII-a de la o școală din Galați vor renunța la hainele speciale de la banchetul de final de gimnaziu pentru a dona banii unor copii sărmani, relatează Mediafax. Suma va fi folosită pentru a trimite în tabără 25 de copii cu probleme medicale și financiare. Acțiunea elevilor gălățeni se numește ”Fără tocuri și paiete. Distracție, nu etichete!”.

Copiii care fac o demonstrație de generozitate sunt elevi în clasa a opta la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Ei s-au gândit să renunțe la ținutele sofisticate și scumpe de la banchetul de la finalul anului școlar ca să facă o bucurie unor copii cu probleme medicale sau financiare.

Elevii au făcut anunțul pe Facebook și le-au cerut gălățenilor să le urmeze exemplul.

”Salutare! Suntem 61 de elevi, clasele 8 A și 8 B de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, și anul aceasta <donăm> banchetul pentru bucuria copiilor din Fundația Inimă de Copil. Renunțăm la ținute sofisticate și în 6 iunie vom sărbători finalul clasei a VIII-a în jeanși pentru că ne dorim să trimitem în tabără 25 de copii din programele Fundației. Petrecerea noastră va fi ocazia perfectă pentru a aduce bucurie unor copii ca noi și pentru a-i ajuta să trăiască experiențe de neuitat în vacanța de vară. Copiii de la Inimă de Copil au nevoie de noi să le arătăm o lume întreagă de posibilități. Taberele Inimă de Copil sunt gratuite pentru ei, dar presupun costuri, iar proiectul nu se poate derula an de an, fără sprijinul comunitătii, al companiilor, donatorilor și voluntarilor care înțeleg importanța unui astfel de gest. Cea mai frumoasă amintire din gimnaziu va fi că vom dărui amintiri unor copii ca noi! Dacă și în voi bate o inimă de copil, donați alături de noi! Orice sumă contează. 65 lei donați = 1 zi de tabără pentru un copil”, au scris elevii pe rețeau de socilizare.

Cu banii strânși de elevi, 25 de copii vor merge în tabără la munte, în localitatea Năruja, din județul Vrancea. Este vorba despre copii care provin din familii defavorizate, cu dizabilități și cu rezultate școlare deosebite.

”Taberele de vară sunt destinate copiilor ce provin din familii defavorizate, copiilor și tinerilor cu dizabilități, dar și copiilor cu rezultate școlare deosebite din programul <Un sat, un copil>. Gestul acestor copii minunați este grozav, ei ne-au impresionat și le suntem recunoscători. Le mulțumim și profesorilor care îi îndrumă atât de frumos în viață. Împreună cu astfel de oameni, de 19 ani le oferim acestor copii tabere gratuite, la munte sau la mare. Anul acesta îi vom duce la Năruja, lângă Lepșa. Pentru acești copii, tabăra este un prilej în plus de joacă și de a le dărui amintiri pentru o viață. Ei participă la diferite activități sociale care le stimulează independența, încrederea de sine, activități care să-i încurajeze să exploreze, să cunoască lucruri noi, să aibă curajul să învețe din greșeli, dar și activități de relaxare, cunoaștere și auto-cunoaștere și exemplul concret că se poate trăi frumos”, a spus, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Fundației Inimă de Copil, Alina Fileru.

Fundația derulează programul Tabere de vară de 19 ani, iar numărul beneficiarilor a crescut de la 7 la 100, în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.