Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori 2023

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

Lotul olimpic al României a obținut patru medalii de argint și două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023), care s-a desfășurat la Bangkok, Thailanda, informează Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook.

Elevii români care au obținut medalii la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori:

  • Neag Tudor Brendan, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalie de argint
  • Jicu Alexandru Ioan, Școala Gimnazială nr. 10, Bacău – medalie de argint
  • Covrig Raul Alexandru, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetu Marmației – medalie de argint
  • Gheorghe Rareș Răzvan, Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, Buzău – medalie de argint
  • Macoveiciuc Sabrina Giulia, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – medalie de bronz
  • Negureanu Alexandru Paul, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz

Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori de la Bangkok a început pe 30 noiembrie și se încheie pe 10 decembrie. Delegația României a fost coordonată de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul” București, și Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”  București. Observatori au fost Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat, și Felicia Man, șef serviciu – Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la data de 31 decembrie a anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente.

De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie. IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări. Anul acesta au participat 54 de țări.

Competițiile academice ale IJSO includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât ca întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.