Două medalii de aur și două medalii de argint pentru echipa României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2024)

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației - România

Echipa României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2024), care s-a desfăşurat în perioada 11-17 aprilie, în Tskaltubo, Georgia.

Conform Societății de Științe Matematice din România, țara noastră a fost reprezentată la competiția din Georgia de elevele Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti), Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național ”Vasile Alexandri”, Galați), Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național ”Frații Buzești”, Craiova) și Ana Gabriela Cîrjea (clasa a XII-a, Colegiul Național ”C. D. Loga”, Timișoara).

Rezultatele obţinute de elevele din România: două medalii de aur Mădălina Gabriela Pîrvulescu şi Aida Mitroi şi două medalii de argintMara-Ioana Zaharia și Ana Gabriela Cîrjea.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației – România

În clasamentul pe naţiuni, dintre țările participante, România s-a clasat pe locul 2 între țările europene (37 de țări) și locul 5 general (din 54 de țări), mai precizează Societatea de Științe Matematice din România.

Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună (redactor șef Gazeta Matematică), având ca adjunct prof. Anca Băltărigă (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti).

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.