Mesajul unui profesor: ”Calvarul școlii românești pare fără sfârșit. Suntem ai nimănui. Profesori. Părinți. Elevi”

0
Foto: facebook.com

Marcel Bartic, profesor de istorie, critică lipsa unei poziții oficiale a Ministerului Educației Naționale în cazul profesoarei înjunghiate de un fost elev, spunând că ministerul este ocupat ”cu susținerea primarului Băluță” care ”se războiește, ce să vezi, cu oamenii dintr-o școală”.

”Calvarul școlii românești pare fără sfârșit. O profesoară de matematică a fost înjunghiată în incinta Liceului Spiru Haret din Ploiești. Sunt alături de colega noastră și îi transmit toată compasiunea mea. Sper să-și revină cât mai repede.

Am observat că nu există nici un punct de vedere din partea Ministerului Educației cu privire la acest caz. Nici un mesaj de solidaritate. Nici un gest că mai marilor noștri din minister le pasă în vreun fel.

Sigur ca da. Ministerul era ocupat, fix în aceste zile, cu susținerea primarului Băluță din sectorul patru. Care se războiește, ce să vezi, cu oamenii dintr-o școală. Suntem ai nimănui. Profesori. Părinți. Elevi. Trebuie să învățăm să fim mai aproape unii de alții. Pentru că nimeni altcineva nu o va face. Fiți puternică, doamna profesoară! Nu sunteți singură!”, scrie, pe Facebook, prof. Marcel Bartic.

În ceea ce privește situația de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Capitală, Marcel Bartic spune că ”opoziția școlii față de o administrație abuzivă are valoarea unui protest legitim și curajos, care trebuie susținut de noi toți”:

Ministerul Educației a ales să-l susțină pe primarul (pesedist) Băluță. Sigur că da. E mai aproape colegul de partid decât un om al școlii, cunoscut pentru competența și integritatea lui. Dacă vom ști să le fim alături profesorilor de la acest liceu, politicienii vor învăța că nu (mai) pot face ce vor.”

Citește și: 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.