O profesoară de la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploiești, înjunghiată de un fost elev în fața cancelariei

0
Foto: digi24.ro

O profesoară în vârstă de 43 ani a fost înjunghiată, marți, la Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, de un fost elev, în fața cancelariei, transmite Mediafax. Agresorul a fost reținut de jandarmi și va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Tânărul de 22 de ani, care a înjunghiat o profesoară de la Liceul „Spiru Haret” din Ploiești, a fost arestat preventiv, miercuri, fiind acuzat de tentativă de omor. Profesoara este internată la Terapie Intensivă, starea acesteia fiind stabilă.

UPDATE Profesoara din Ploiești înjunghiată de un fost elev al școlii a trecut cu bine peste operație, fiindu-i afectate însă mai multe organe interne.  Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Florin Pușcariu, a declarat, miercuri, că profesoara de matematică a fost adusă în stare gravă, în șoc hemoragic, cu o sângerare mare. Starea dascălului este acum stabilă, fiind internat în secția ATI.

„Este pe ATI internată. Acum este stabilă hemodinamic, conștientă, a fost detubată. În timpul operației s-a constatat că lama cuțitului a afectat mai multe organe interne. A venit în stare gravă, în șoc hemoragic”, a declarat Pușcariu, citat de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Prahova, Parchetul de la lângă Tribunalul Prahova a dispus, marți seara, reținerea tânărului, acesta fiind cercetat pentru tentativă de omor. Miercuri va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat că la audieri tânărul nu a vrut să declare nimic. Se pare că profesoara de matematică este cea care a făcut documentele pentru examtricularea elevului imediat după ce acesta și-a amenințat un coleg cu un cuțit.


Profesoara de matematică a fost înjunghiată, marți, în fața cancelariei, cuțitul fiind găsit la fața locului.

Serviciul de Ambulanță Prahova a intervenit după ce fost sesizat că un profesor a fost înjunghiat la Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești. Potrivit Serviciului de Ambulanță Prahova, femeia în vârstă de 43 ani a suferit o plagă înjunghiată abdominală.

Starea acesteia este stabilă, fiind dusă la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești de către un echipaj de terapie intensivă mobilă.


Tânărul care a înjunghiat-o pe profesoară are 22 de ani. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, este vorba despre Nițescu Mihai Alexandru, fost elev al Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești, exmatriculat anterior.

Fostul elev a fost testat cu etilotestul și a rezultat o alcoolemie de 0,45 la mie, alcool pur în aerul expirat.  Surse judiciare au declarat că tânărul a fost internat, în trecut, la spital, deoarece a suferit turburări de comportament.

Potrivit IJJ Prahova, asupra tânărului s-au găsit un cuțit de bucătărie cu lama de 10 centimetri, un topor, un patent, o foarfecă, o sticlă în care erau cuie. Totodată, asupra tânărului a fost găsită și o sticlă cu țuică.

Medicii au decis să o opereze pe profesoară, întrucât este posibil să îi fi fost atins un organ intern. Totodată, surse judiciare au declarat că profesoara este soția unui judecător de la Judecătoria Ploiești.

Tânărul ar fi reușit să ajungă în școală profitând de faptul că pe poarta unității a intrat un grup mare de elevi, iar paznicul nu l-a putut observa.

Pe numele presupusului agresor a mai fost întocmit un dosar penal, după ce, în clasa a 12-a, și-a amenințat un coleg cu cuțitul. Aceleași surse declară că în luna octombrie 2016 un profesor de la același liceu a sesizat polițiștii după ce tânărul ar fi amenințat cu un cuțit un coleg de clasă. La vremea respectivă, a fost întocmit un dosar penal pentru amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, adolescentul primind și o amendă în valoare de 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.