Educația va primi mai mulți bani în bugetul pe 2019, anunță ministrul Finanțelor

0

Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că Educația și Sănătatea vor primi mai mulți bani în bugetul pe 2019.

”Dorința noastră este ca marea parte a banilor disponibili să fie duși către zone importante. (…) Sănătatea si Educația sunt sectoarele către care decizia noastră a fost să alocăm o foarte mare parte din resursele financiare ale bugetului public”, a spus ministrul Finanțelor.

Eugen Teodorovici a precizat, citat de Mediafax, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site-ul ministerului de resort marți, după discuțiile cu reprezentanții primarilor, fiind construit pe un deficit bugetar de 2,55%.

„Nu afectează deloc (n.red. – întârzierea bugetului), pentru că există un cadru legislativ pentru funcționare, pe baza bugetului din anul anterior, chiar dacă nu s-a adoptat bugetul. De ce am întârziar? Pentru că discuțiile au fost destul de largi cu toți actorii, Parlamentul a fost în vacanță”, a spus Teodorovici.

În noul buget, Sănătatea și Educația vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanțelor.

Începând cu acest an, foarte important, este modul în care se fac deschiderile către ministere. Aici, legea prevede deja că ministrul de Finanțe face o analiză, de la caz la caz și aprobă sau nu deschiderea sau angajamentele și partea de credite bugetare. Este o abordare logică, care ne dă nouă siguranța, ca Minister de Finanțe, că banii vor fi construiți așa cum trebuie, în timpul asumat de fiecare minister în parte și fără a avea surprize pe final de an, vizavi de cheltuieli excesive sau investiții nerealizate”, a precizat Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.