Zero Robotics. Elevii din Sibiu au câștigat locurile I și III la concursul NASA din Boston

0
Foto: tribuna.ro

Echipa de elevi ”Valak” din Sibiu a obținut locul I  în finala mică a concursului internaţional Zero Robotics, organizat de NASA, transmite Agerpres. De asemenea, o a doua echipă de liceeni din Sibiu, Quaternion, și-a adjudecat a treia poziție în marea finală.

UPDATE Una dintre echipele din Timișoara, calificate în finala concursului Zero Robotics, Cassiopeia, anunță că a obținut locul 6. ”Concursul s-a terminat oficial, iar noi suntem mândri sa anuntam ca am obtinut locul 6 si suntem prima echipa romaneasca in clasamentul mondial! Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi si felicitari celorlalte echipe!”, este mesajul elevilor pe pagina de Facebook.


Opt elevi de clasa a XII-a, care studiază la specializarea Matematică Informatică din colegiile naţionale „Octavian Goga” şi „Gheorghe Lazăr” din municipiul Sibiu, au câştigat competiţia secundară numită Virtual Finals a concursului internaţional Zero Robotics, organizat de către NASA şi Universitatea MIT din SUA, scrie Agerpres.

Cei opt liceeni sibieni au reprezentat Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu pentru prima dată în concursul Zero Robotics, potrivit directorului colegiului, Laura Dumitru. Unul dintre liceeni învaţă la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi, împreună cu ceilalţi, au format împreună echipa Valak, pentru că mai exista o echipă (Quaternion) de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar regulamentul concursului nu permitea existenţa a două echipe care să reprezinte acelaşi liceu.

Noi nu am mai avut până acum elevi înscrişi în această competiţie. Este pentru prima dată. Cu atât mai mult este meritoriu rezultatul, având în vedere că participă pentru prima dată. Dar aş vrea să remarc atitudinea absolut deosebită a elevilor din Colegiul Gheorghe Lazăr şi sprijinul domnului director Gabriel Negrea”, a declarat marţi, pentru Agerpres, directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, Laura Dumitru.

Elevii care au reprezentat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, cei din echipa Quaternion au reuşit să ocupe locul al treilea, în ISS Finals, marea finală a concursului Zero Robotics. Cei de la „Lazăr” au făcut parte dintr-o alianţă, care a luat locul al treilea,între 14 alianţe care au concurat.

”În urma fazei finale a concursului, am obținut locul al treilea din paisprezece echipe participante. Mulțumim încă o data tuturor sponsorilor care au făcut posibila această deplasare. De asemenea, dorim sa multumim părinților, profesorilor și tuturor celor care ne-au susținut în visul nostru. Tot pe aceasta cale dorim sa ii felicitam pe colegii noștri din echipa Valak. Ei au obținut locul 1 din 3 alianțe în faza virtuala a acestei finale”, au scris elevii pe Facebook..

ISS Finals înseamnă „programe trimise efectiv roboţilor de pe ISS – Staţia Spaţială Internaţională”, potrivit profesorilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

În cadrul concursului de anul acesta, elevii au primit sarcina fără precedent de a conecta cu succes, în cel mai scurt timp posibil, doi sateliţi, evitând în acelaşi timp ciocnirea sateliţilor de reziduurile spaţiale, în condiţii de microgravitaţie din orbita joasă a Pământului. În timpul competiţiei, roboţii SPHERES vor fi configuraţi cu ajutorul unor cleşti imprimaţi 3D chiar la bordul ISS.

Pentru a participa la concursul de la NASA, atât echipele din Sibiu, cât și cele din Timișoara au demarat campanii de strângere de fonduri pentru a putea participa la competiția din Statele Unite.

Foto: tribuna.ro

Citește și: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here