Finala Zero Robotics: Sigma Seven, a treia echipă din Timișoara, va pleca și ea spre Boston

0
Foto: Sigma Seven

Sigma Seven, una dintre cele trei echipe de elevi din Timișoara care s-au calificat în finala concursului Zero Robotics, va pleca și ea spre Boston, după ce a derulat o campanie de strângere de fonduri. Deși, până la acest moment, nu au adunat toată suma de care au nevoie, elevii au putut să își cumpere biletele de avion și să-și acopere cheltuielile de cazare. 

Joi, 24 ianuarie, elevii echipei Sigma Seven vor decola spre Boston unde are loc finala competiției internaționale Zero Robotics, organizate anual de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, în colaborare cu NASA și cu Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene. După toate eforturile făcute pentru a strânge banii necesari, finaliștii timișoreni au reușit să își vadă visul împlinit.

Am reușit să cumpărăm biletele de avion și să plătim cazarea, dar încă strângem bani pentru transport și mâncare. Am mai avea nevoie de 1000 de euro”, a declarat, pentru SparkNews.ro, Diana Codreanu, membru al echipei și elevă în clasa a XI-a.

Diana este însă optimistă că vor strânge și restul de bani, dacă nu, își propune prudență în cheltuieli. ”Nu cred că este cazul să scotem bani din buzunar, este foarte probabil să facem rost de suma necesară până la data plecării. Și dacă nu se vor strânge banii până atunci, vom fi cât mai atenți posibil să cheltuim banii cât mai prudent, ca să ne încadrăm în suma pe care o avem”, a spus Diana.

Diana este unul dintre cei șapte membri ai echipa Sigma Seven care s-a calificat în finala concursului Zero Robotics, alături de Leo Han, Alex Jieanu, Samuel Irsai, Andra Diana Maglas, Ștefan Malanik și Tania Peter. Echipa este una mixtă, fiind formată din doi elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil” și cinci elevi ai Colegiului Național Bănățean Timișoara, coordonați de profesorul Branga Monica.

Când s-au calificat în competiția de la Boston, ce va avea loc la sfârșitul lui ianuarie, elevii anunțau că au reușit să scrie o variantă finală de cod care le-a asigurat un loc în finala concursului Zero Robotics.

”Am îmbinat cunostințe legate de fizică, astrofizică, matematică, informatică și inginerie și am învățat să aplicăm aceste cunoștințe în lucruri practice. Am reusit să programăm cu succes sateliții într-un spatiu virtual. În finală, codul nostru va fi rulat pe sateliți aflați la o altitudine de peste 400 de km față de Pământ, pe #ISS. Este o oportunitate unică pentru noi să avem parte de această experiență fapt pentru care cerem sprijinul vostru moral, dar mai ales financiar. Pentru a ne împlini visul avem nevoie de 14.000 EUR, sumă care acoperă cazarea și transportul în Boston, cât și cheltuielile zilnice necesare pe parcursul săptămânii petrecute în USA”, spuneau liceenii.

Sponsorizările pentru echipa Sigma Seven s-au făcut către Colegiul Național Bănățean sau Asociatia Banat IT:

Cont Colegiul National Banatean: RON Account: RO88 BTRL RONC RT0V 0004 4701
Cont Banat IT: RON Account: RO98 BTRL RONC RT02 6964 4701
EUR Account: RO48 BTRL EURC RT02 6964 4701
USD Account: RO52 BTRL USDC RT02 6964 4701

În finala Zero Robotics s-au calificat, în total, cinci echipe de elevi din România: heRObotics – Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva” Timișoara, Cassiopeia – Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara, Sigma Seven – Colegiul Național Bănățean Timișoara, Quaternion – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și Captcha Solvers – Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște.

Citește și Elevi români, calificați în finala unui concurs NASA. Liceenii, nevoiți să strângă bani pentru a participa la competiție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.