Evaluarea Națională 2020. Toate testele de antrenament pentru absolvenții clasei a VIII-a. Baremele de notare

2
Foto: sibiu100.ro

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a pus la dispoziția absolvenților clasei a VIII-a, după închiderea școlilor, opt seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020. Ultimele teste au fost publicate săptămâna trecută. Elevii participă în această săptămână la cursurile de pregătire din școli. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie.

CNPEE a anunțat vineri că ultimul set de teste de antrenament a fost publicat săptămâna trecută pentru ”a da posibilitatea elevilor să recapituleze în ritm propriu toate testele de antrenament și pentru a nu aglomera programul zilnic de învățare-repetare-exercițiu – în fapt, ciclul zilnic activitate-odihnă”, având în vedere că pe 2 iunie au început cursurile de pregătire.

”De altfel, în perioada 2-12 iunie, pornind de la testele de antrenament puse la dispoziție de MEC, profesorii pot să susțină sau pot relua acele probleme pe care le consideră a fi clarificate sau care ridică anumite abordări specifice.

Mai mult, profesorii de la clasă pot adapta testele concepute de aceștia nevoilor punctuale de verificare a formării/dezvoltării unor competențe specifice ale propriilor elevi, respectiv, pot concepte teste al căror conținut este focalizat pe acele elemente din materie care necesită repetare/retenție/exercițiu”, se arată pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Toate testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 și baremele de notare:

SETUL 1. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 2. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 3. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 4. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 5. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 6. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 7. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 8. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

Citește și: Cu ce medii s-a intrat anul trecut la clasele de Matematică-Informatică, Științele naturii și Filologie în București. Topul liceelor

2 COMENTARII

  1. Bună ziua! Cred că ar fi corect să se schimbe formula de calcul a mediei de admitere la liceu, crescînd procentul mediei de absolvire a celor 4 ani, astfel punînd în valoare munca elevilor în acești ani, evitînd o eventuală scădere a prezentării la examen datorată stress-ului creat de pandemia de covid19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.