Cursuri suspendate la un colegiu din Suceava. O elevă suspectă de COVID-19, internată în spital UPDATE

0

La Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cursurile de pregătire ”față în față” au fost suspendate, iar DSP efectuează o anchetă epidemiologică după ce o elevă a fost internată în spital, fiind suspectă de infectare cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

UPDATE Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava, scrie monitorulsv.ro.

Adolescenta este elevă în clasa a XII-a şi a devenit suspectă de infectare după ce mama sa a fost depistată pozitiv la o testare la sfârşitul săptămânii trecute.

Eleva a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru bacalaureat, liceul din Gura Humorului luând decizia de a sista orele de meditaţii pentru examen.

Directorul colegiului, Mihaela Ursaciuc, a spus că eleva a fost cea care a sunat diriginta clasei pe care a informat-o că mama sa este infectată cu noul coronavirus.

Eleva a participat săptămâna trecută la cursurile de pregătire pentru bacalaureat, alături de colegi, motiv pentru care conducerea liceului a decis sistarea acestor ore.

La colegiul humorean sunt înscrişi pentru cursurile de pregătire 270 de elevi, dar eleva suspectă de infectare cu noul coronavirus ar fi participat la meditaţii într-un alt corp de clădire, unde au susţinut orele de pregătire doar 11 elevii din clasa sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei, eleva este internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, împreună cu mama sa, iar adolescenta este asimptomatică.

„S-a dispus sistarea cursurilor faţă în faţă şi susţinerea lor în online. Vor fi testaţi toţi contacţii fetei, Direcţia de Sănătate Publică se va ocupa. Deocamdată eleva nu este confirmată pozitiv”, a spus Anuţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.