Profesoara Ioana Steluţa Manea: ”Nu cred că noi, profesorii, ar trebui să facem acest serviciu pe şcoală”

0
Foto: facebook.com/ Ioana-Steluța Manea

Ioana Steluța Manea, profesoară de matematică la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol și profesor Merito 2019, consideră că serviciul pe școală este ”un lucru tare prost gândit din învăţământul nostru” și, deși îl face, nu este de acord cu el. Profesoara reacționează astfel după decizia comisiei de la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploiești în cazul profesoarei înjunghiate, despre care spune că ”frizează absurdul”.

Profesoara de matematică care, la sfârșitul lunii ianuarie, a fost înjunghiată de un fost elev, în fața cancelariei Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești, a fost găsită vinovată de comisia de cercetare a școlii pentru că nu a respectat Regulamentul de Organizare și Funcționare. Profesoara era de serviciu pe școală și ar fi trebuit, potrivit comisiei, să se afle la poartă, împreună cu paznicul, pentru supraveghere.

Niciodată nu am fost de acord cu acest serviciu pe şcoală, chiar dacă l-am făcut şi-l fac, dar mi se pare un lucru tare prost gândit din învăţământul nostru. Ca multe altele de fapt. Un profesor sau doi fac de serviciu într-o oră sau într-o pauză în toată şcoala şi-n curtea şcolii. Si dacă, Doamne fereşte, se-ntâmplă ceva c-un elev, profesorul de serviciu e vinovat, ca şi cum el poate fi ubicuu, el are ochi peste tot, e un fel de Dumnezeu în acea oră. Nu cred că noi, profesorii, ar trebui să facem acest serviciu pe şcoală, ci să existe paznici, oameni specializaţi”, a scris Ioana Steluța Manea, pe Facebook.

Profesoara de Matematică consideră de asemenea ”revoltătoare” decizia comisiei de la colegiul din Ploiești.

”Revenind la profesoara înjunghiată, mi se pare revoltătoare decizia acelei comisii din şcoala ei, comisie care respectă c-un exagerat zel acel regulament stupid, reuşind să învinovăţească tocmai victima. Frizează absurdul”, arată Ioana Steluța Manea.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.