Un colț de rai, creat de elevi într-un sat din Tulcea. Învățătoarea: ”Copiii iubesc culoarea. După ce am terminat, le străluceau ochii”

1
Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială Jurilovca

Elevii de la clasa pregătitoare și din clasa a IV-a, care învață în sistem simultan la școala din satul Sălcioara, comuna Jurilovca, au amenajat, alături de învățătoarea lor, o mică grădină în curtea școlii. Un colț de rai, cum au descris-o profesorii școlii, în care copiii au plantat flori în cauciucuri vopsite de ei. ”Sunt încântați de acest colț și au planuri să îl extindă. Vor să facă un mic părculeț în care să își petreacă pauzele”, spune învățătoarea Beatrice Mihăilă.

O școală mai veselă. Aceasta a fost ideea de la care au pornit învățătoarea Beatrice Mihăilă și cei 17 elevi ai săi, de 6 ani și 11 ani, atunci când au decis să creeze, în Săptămâna ”Școala Altfel”, un colț colorat în curtea școlii. Zilele trecute, au vopsit cauciucuri vechi și astăzi au plantat florile și au amenajat locul, iar ceea ce au reușit este o explozie de culoare.

”Copiii iubesc culoarea. Ei sunt veseli și veselia o exprimă prin cântec, mișcare și culoare. Eu întotdeauna discut cu ei ce vor să facem în Săptămâna ”Școala Altfel”, iar de data aceasta au vrut să plantăm, să facem școala mai veselă și mai colorată. Au așteptat cu nerăbdare această activitate și a fost foarte distractivă. Azi, după ce am terminat, le străluceau ochii. Deja erau responsabili și s-au organizat ca, în vacanță, să vină câte doi să ude plantele și să verifice dacă totul este bine”, povestește învățătoarea.

Beatrice Mihăilă spune că elevii sunt atât de încântați de acest colț încât au planuri să îl extindă: ”Deja au idei noi pentru viitor. Vor să mai vopsim cauciucuri și să aducă buturugi drept scaune pentru a face un mic părculeț în care să își petreacă pauzele, un mic loc de joacă din obiecte de acest gen: anvelope uzate, lemn, piatră etc. Clasa noastră este colorată și ei au muncit și au avut grijă de ea.”

Învățătoarea are 17 elevi în clasa care funcționează în sistem simultan: 10 elevi de clasa a IV-a și 7 elevi de clasa pregătitoare. Deși diferența este mare între copii, dascălul spune că nu îi este greu la ore.

”Pentru mine este foarte bine. Elevii mai mari sunt deja formați din toate punctele de vedere, iar ei m-au ajutat foarte mult. Am profitat foarte mult de principiul de învățare frate mare – frate mic. Când am început anul școlar, le-am explicat celor de a IV-a că ei vor fi profesorii care mă vor ajuta cu cei mici. Și programul este structurat foarte bine: cei mici vin de la ora 8:00 și pleacă la 12:00, cei mari vin la 10:00 și pleacă la 14:00. Avem astfel ore comune destul de puține, iar eu am preferat sa stau mai mult la școală în așa fel încât să plec mulțumită acasă că am făcut tot ce trebuia pentru fiecare clasă în parte. Cei mari m-au ajutat efectiv la ore și cei mici sunt cu adevărat binecuvântați că au fost cu cei de a IV-a”, spune învățătoarea.

Dar iată cum au amenajat copiii colțul lor colorat din curtea școlii:

Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială Jurilovca

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here