Joc și culoare la o școală din Zalău. Cum au transformat profesorii și părinții curtea școlii într-un spațiu mai prietenos FOTO&VIDEO

0
Foto: facebook.com/ Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" Zalău

Școala prinde culoare la Zalău. Mai exact la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” unde profesorii și părinții au ”pictat”  spațiul din curtea școlii, creând jocuri și trasee de care copiii se bucură în pauze.  Mai mici sau mai mari, elevii sar, fac mișcare, joacă X și 0 și se bucură de desenele colorate din care nu lipsesc literele, operațiile matematice sau șotronul. Veselia se întețește joi, ziua în care toată școala dansează.

Învățătorii și părinții și-au propus să creeze un mediu mai vesel pentru copii și au transformat curtea școlii într-un spațiu colorat. Elevii își petrec timpul dintre ore într-o joacă continuă, din care au și ceva de învățat. Adunările, scăderile, înmulțirile și împărțirile pot fi exersate prin joc, iar cei micuți se împrietenesc cu Abecedarul. ”Pauzele sunt mai vesele, acum!”, spun profesorii școlii.

”Acest proiect s-a înfiripat din dorința de a aduce culoare, mai multă veselie şi diversitate în spațiul de joacă al copiilor. Elevii nu au fost implicați deoarece s-a dorit a fi o surpriză pentru ei. Și copiii chiar s-au bucurat. Au ieşit într-un număr mult mai mare în curte, au uitat alergatul, s-au organizat mai bine în grupuri de joacă şi sunt mai atenți la ce se întâmplă în jurul lor. Spațiul colorat, vesel, prietenos îi inspiră pe copii să fie veseli şi prietenoşi, îi provoacă să iasă în curte, să socializeze în parcurgerea traseelor chiar cu copii pe care nu îi cunosc. Culoarea şi jocurile au fost darul nostru pentru copii. Mulțumirea noastră este zâmbetul lor”, mai spun profesorii.

Curtea școlii din Zalău, în imagini:

Profesorii care s-au implicat în proiect și au dat culoare școlii sunt: Tomina Dragan, Claudia Ardelean, Ana Nicorici, Cristina Borz, Alexandra Arsinte și Anca Szabo.

Dacă e joi… e dans!

Nu doar un spațiu colorat găsim la școala din Zalău, dar și multă distracție. În fiecare zi de joi, în pauza mare, elevii dansează în curtea școlii. Cea care aduce culoare prin dans este profesoara de sport, Ioana Turoczi, iar copiii iau în serios ”programul”:

Foto: facebook.com/Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.