Mișcare, joacă și multă culoare, pe holurile școlii… FOTO&VIDEO

0
Foto: www.moms.com

În drum spre clasă, copiii urmăresc desenele de pe hol, sar, ating pereții și totul este distractiv. Și nu este totul numai joacă, copiii fac multă mișcare și, de ce nu, consumă poate surplusul de energie care i-ar face un pic mai agitați la ore.

”Drumul colorat” spre sălile de clasă îl întâlnim la Școala Gimnazială ”Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede. Aici holurile au fost amenajate cu jocuri și parcursuri aplicative, la fel și curtea școlii, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “STOP BULLYING, CONTEAZĂ FIECARE COPIL!”, desfășurat la începutul acestui an școlar.

Părinți, profesori și elevi, toți au lucrat o zi întreagă pentru a ”picta” spațiul din curtea școlii și a reamenaja cele trei holuri ale clădirii, de la parter și cele două etaje. A fost prima activitate din cadrul programului Erasmus+, ne povestește directorul școlii, Gina Stavarache.

”Școala este obligată să îi învețe pe copii să socializeze, să lucreze în echipă… Și atunci, pe 5 octombrie, o zi dedicată Educației, am derulat această acțiune, în care părinții, elevii și profesorii au muncit o zi, de dimineață până seara: unii lucrau în interior, alții în curtea școlii… A fost o zi foarte încărcată. Copiii au fost foarte entuziasmați, se joacă. În primele săptămâni, copiii făceau șiruri, se certau care să sară primul șotronul…

Prin acest proiect ne-am propus să reușim să le ocupăm pauzele copiilor cu ceva. Cele mai multe incidente, interacțiuni verbale și ușor agresive au loc în pauză. Atunci, le trebuie o preocupare. În pauza mare pe care o au ies în curtea școlii și se joacă.

Prin ceea ce am creat în acest proiect, copiii învață să fie disciplinați, stau unul în spatele celuilalt și așteaptă să le vină rândul să sară șotronul. Am reușit să creăm echipe, să legăm prietenii și, până la urmă, să realizăm lucruri frumoase pe care oricine și le dorește în școala lui”, ne-a declarat directorul Gina Stavarache.

Cum se distrează copiii pe holul școlii, într-o GALERIE FOTO:

 


Cum au transformat elevii, profesorii și părinții curtea școlii:

Sursă foto: facebook.com/Şcoala Zaharia Stancu Rosiorii de Vede și ancatirca.blogspot.com 

Dar iată cum se distrează și fac mișcare și elevii de la o școală din Canada (Roland School), unde copiii se bucură, din noiembrie 2018, de un veritabil spațiu colorat amenajat pe coridor – Sensory Path:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.