Vânătoare de comori, organizată în parc de elevii clasei a XII-a pentru profesori: ”A fost ultimul nostru timp petrecut cu ei înainte de absolvire”

0
Foto: Denis Bărbos

Elevii clasei a XII-a D de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare au organizat o vânătoare de comori pentru profesorii lor. A fost ”cadoul” de despărțire al liceenilor care și-au provocat profesorii să caute, cu harta în mână, ”comoara” ce le era destinată. ”Ne-am urmărit profesorii din umbră… cum se străduiau să fie adolescenți pentru câteva clipe în toată nebunia din jurul nostru. Ne-am bucurat tare că au acceptat provocarea noastră”, spun Denis și Ștefania. ”Ne-am amuzat, ne-am distrat, am râs și, la final, am cântat Gaudeamus”, mărturisește și diriginta elevilor, Tatiana Cauni, profesoară de română.

”Bună ziua! Vă invităm în data de 28 mai, la ora 17.00, la Vânătoarea de comori, activitate care va avea loc în Parcul Regina Maria (Parcul Mare, cel cu trenulețul). Vă rugăm să ne confirmați prezența până luni, 25 mai, ora 20.00. În cadrul activității NU trebuie să interacționați direct cu persoane. Mulțumim anticipat!”

Acesta este mesajul trimis de elevi profesorilor de la liceul din Baia Mare. Deși a fost o zi ploioasă, aceștia au răspuns provocării și au pornit prin parc în căutarea comorii, conform indiciilor din harta creionată de liceeni.

Ce au descoperit și cum au trăit elevii experiența inedită alături de profesorii lor  – ne povestesc Denis Bărbos și Ștefania Cupșa, elevi în clasa a XII-a D:

”Chiar dacă era o simplă zi de joi, pentru noi, elevii clasei a XII-a D a însemnat o provocare. Știam de la începutul zilei că vom avea parte de momente frumoase, însă până atunci am trecut prin multe, de la timpul care ne presa din ce în ce mai mult, până la ploaia pe care nu o puteam controla. Totuși, în cele din urmă, soarele a ieșit din nori, pentru noi, pentru clasa a XII-a D și profesorii noștri dragi. Chiar dacă am fost nevoiți să păstrăm distanțarea socială, am reușit să creăm un moment unic, am reușit să-i aducem mai aproape de noi, pe profesori și să ieșim din casă după aproape 3 luni de izolare.

Simțeam cu toții dorul unul de celălalt și aveam nevoie de a ne împărtăși gândurile și afecțiunea. Am făcut totul așa cum am putut pentru aceste vremuri. La final, ca la orice vânătoare de comori, fiecare profesor drag, dar și Diri, au găsit comoara – o carte frumos împachetată, cu un aranjament floral – care sperăm că va rămâne o amintire plăcută pentru ei.

Fiecare dintre noi a făcut poze, a filmat, ne-am urmărit profesorii din umbră… cum se străduiau să fie adolescenți pentru câteva clipe în toată nebunia din jurul nostru. Ne-am bucurat tare că au acceptat provocarea noastră într-o după-masă de mai, în care, probabil, la cum a plouat, nici pisica nu ar fi ieșit din casă. Și noi am primit cadouri din partea profesorilor, câteva mici atenții dulci, dar cel mai important cadou a fost timpul lor liber pe care ni l-au acordat.

A fost ultimul nostru timp petrecut cu ei înainte de absolvire în viața reală și de ora pe Zoom, de luni, 1 iunie, unde vom savura împreună momentele din cei 4 ani de liceu. Le mulțumim pentru că au fost cu noi în tot acest timp și că suntem acești adolescenți de azi și datorită lor. Cu siguranță, nu îi vom uita niciodată!

Tatiana Cauni, diriginta elevilor de la XII D, spune că profesorii au fost surprinși în mod plăcut de gestul liceenilor. 

”Cum poți să nu-i iubești? Cum să nu-mi fie dor de ei? 12D – un suflet atunci când fac oamenii să zâmbească și o furtună atunci când lucrurile nu sunt cum cred ei că ar fi trebuit să fie! Mulțumesc, dragii mei, pentru că ați reușit să găsiți clipa potrivită, în această nebunie, să fim NOI”, a scris Tatiana Cauni pe Facebook.

Foto: Denis Bărbos

Citește și: Ultimul clopoțel la un colegiu din Bistrița și surpriza făcută de profesori celor doi șefi de promoție VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.