Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, joi, să numească o nouă echipă de conducere la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Capitală, relatează HotNews.ro. Decizia vine după ce o parte dintre profesorii colegiului au protestat, alături de elevi și părinți, față de numirea, la începutul lunii februarie, a unei noi conduceri de către ISMB și față de intenția de relocare a colegiului.
Noua echipă, care a fost propusă de profesorii contestatari, este formată din Țeca Mircea, profesor de matematică, director general și Sotiriu Doina, profesor educatie fizică, director adjunct, scrie sursa citată.
Aceștia îi înlocuiesc pe Luminița Gheorghiu, momentan aflată în concediu medical, și Grațiela Surdu, care își dăduse demisia în urmă cu o săptămână.
Silvia Mușătoiu, fost director al colegiului, unul dintre profesorii protestatari, pe Facebook:
”După două luni de frământări, avem directori propuși de noi. Se numește că am înfrânt, nu-i așa? În ultima săptămână am jucat ”șah la nebun”. Am inventat mutarea asta pentru a-l dovedi pe nebun (la piesa de șah mă refer, desigur). Ce înseamnă? Obligi nebunul să aleagă dintre două variante: prima este mortală pentru el, deci n-o va alege (ca orice nebun, crede că el e mai important ca regele, deci el trebuie să dăinuiască pe tablă), a doua nu este nici ea pe deplin dezirabilă, dar ar primi scaltoace, peste capul lui de nebun (de altă culoare), de la rege…că l-a lăsat în șah, dacă n-ar alege-o.
În jocul nostru, nebunul a ales a doua cale pe care o refuzase la început de săptămână…(partida a fost lungă și obositoare) din niște motive puerile (dar vorbim despre nebun, la ce să ne-așteptăm?!) cum că, vezi Doamne, a doua cale n-avea hârtiuțe. Cum prima cale avea hârtiuțe, s-a dovedit că nebunul ține mai mult la a fi pe tablă, decât la rege sau la motivele puerile pe care le-a invocat ca să nu facă mutarea.
Văd că edupedu zice că cei doi directori, numiți astăzi, sunt apropiații mei. Păi sunt, cum sunt toți cei 27 de protestatari, fiindcă și eu sunt apropiata lor. Și cum suntem așa de apropiați, săptămâna aceasta am făcut școală bună, doar școală, fără hârțogăraie și fără hărțuiri, căci am fost o școală fără directori…o școală care a mers, pentru copiii noștri (poate chiar mai bine așa!). Să sprijinim noua conducere, zic!”
Citește și:
- Sorin Cîmpeanu, despre situația de la Colegiul Șincai: Îmi exprim convingerea că, în foarte scurt timp, şcoala va avea o altă conducere
- Cererea Primăriei Sectorului 4 pentru evacuarea de urgență a Colegiului Șincai, respinsă în instanță