Silvia Mușătoiu, fosta directoare de la Șincai, numită consilier al ministrului Educației

0
Foto: facebook.com

Silvia Mușătoiu, fost director al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală și profesor de matematică, a fost numită consilier al ministrului Educației.

Silvia Mușătoiu s-a alăturat, miercuri, echipei de consilieri de la Ministerul Educației. ”Mă voi ocupa, probabil, de coordonarea disciplinei matematică și de aspecte ce țin de planurile cadru. Doamna ministru va decide unde și cum pot fi de folos. Atât cât va fi nevoie de mine, pe perioada mandatului doamnei ministru”, a precizat Silvia Mușătoiu pentru SparkNews.ro.

Silvia Mușătoiu și-a dat demisia din funcția de director al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală în iunie 2019. Decizia Silviei Mușătoiu a venit după un an de tensiuni cu Primăria sectorului 4, în urma refuzului acesteia de a semna contractul de management administrativ-financiar prin care directorii erau obligați să realizeze achizițiile publice doar cu aprobarea primarului.

”Voi fi, în continuare, în cancelaria de la Șincai și voi reacționa în continuare la nedreptăți, desigur”, spunea, la acea vreme, Silvia Mușătoiu.

În ianuarie, anul trecut, Silvia Mușătoiu declara, într-un interviu acordat SparkNews.ro, că arelimina cu totul politica din învățământ pentru că nu o să meargă niciodată ceva”:

”Învățământul românesc nu este predictibil. Este nefiresc pentru elevi, părinți și profesori să nu știe exact cum se petrece un an școlar.  În mod normal, ar trebui să avem anul planificat, cu absolut toate acțiunile lui, de la 1 septembrie când începe școala, până la 31 august.

Ori, la noi, legislația se schimbă încontinuu. Regulile nu sunt foarte clare, sunt interpretabile și chiar dacă ar fi clare în acest moment, peste două zile nu mai sunt valabile. În cancelarie, cel puțin, există această teamă de schimbare, oamenii, chiar și directorii de școli, probabil că ezită să ia decizii și din acest motiv pentru că nu se știe ce o să se întâmple mâine.

Se încearcă schimbarea curriculei de la un anumit nivel, dar nu există o evaluare a resursei umane calificată pentru așa ceva sau, revin la infrastructură, nu se ține seama dacă infrastructura permite să facem aceste lucruri. Le schimbăm peste noapte, le schimbăm din mers, ori nu cred că așa vom ajunge la ceva stabil.

Nu cred că se pot face strategii sau politici educaționale care să funcționeze pe o generație. Fiecare ministru, gândiți-vă că am avut patru miniștri în ultimul an, vine cu câte o idee. Ideea aceasta se transformă într-o lege care modifică o altă lege după care școala a funcționat în acel an școlar. Ori asta nu duce la nimic bun. Instabilitatea legislativă a dus la instabilitatea resursei umane  calificate, profesorii care erau buni și care pot să facă bine ceva și-au găsit un alt domeniu în care să profeseze.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.