Toată școala citește, la final de an școlar. Cum s-a încheiat proiectul la școala din Valea Lupului. Provocarea pentru vacanță VIDEO

0
Foto: Captură video - facebook.com

Proiectul ”Toată școala citește” de la școala din Valea Lupului, unde, din luna februarie, s-a citit zilnic în fiecare clasă, timp de 15 minute, s-a încheiat cu un spectacol de poezie. Elevi, profesori, părinți au recitat împreună ”Luceafărul” lui Mihai Eminescu, noua provocare, pe perioada vacanței de vară, fiind… ”Toată familia citește”. Proiectul va fi reluat în noul an școlar.

O idee frumoasă la final de an școlar la Şcoala Gimnazială ”Profesor Mihai Dumitriu” din Valea Lupului, Iaşi. Elevii și profesorii lor, alături de părinți și bunici, au recitat cele 98 de strofe ale ”Luceafărului”, pe rând, în fața microfonului, marcând încheierea primei etape a proiectului ”Toată școala citește”. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a școlii.

”Ultima întâlnire cu elevii de gimnaziu din acest an școlar a însemnat și încheierea primei etape a proiectului ”Toată școala citește”, derulat pe durata semestrului al II-lea. Și am decis să facem trecerea la ceea ce se va întâmpla pe durata vacanței, adică ”Toată familia citește!”, citind împreună cele 98 de strofe ale poeziei Luceafărul, marcând și cei 130 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.

Startul a fost dat de doamna profesoară de Limba și literatură română, Laura Vătămanu, apoi s-au perindat în fața microfonului părinți, elevi, alte cadre didactice, foști elevi, dar cel mai mult ne-a impresionat o bunică ce a recitat ca o adevărată actriță strofa ce îi revenise. Ne este dragă comunitatea aceasta care ne este alături în toate proiectele și ne face să educăm astăzi, pentru viitor!”, este mesajul de pe pagina școlii.

Proiectul ”Toată școala citește” va fi continuat în anul școlar următor la școala din Valea Lupului. ”În această vacanță, reamenajăm biblioteca școlii, vrem să o facem mai atractivă, iar pe holul din fața ei vor fi locuri de citit”, spune Petronela Petrea, directorul școlii. La reamenajarea bibliotecii vor participa și elevii. ”Îi implicăm în toate, chiar avem nevoie de ajutorul lor”, precizează Petronela Petrea.

”Toată școala citește” este un proiect demarat la Şcoala Gimnazială ”Profesor Mihai Dumitriu” din Valea Lupului în luna februarie a acestui an. În fiecare zi, de la 9.45 la 10.00, elevii, profesorii, chiar și femeile de serviciu și vizitatorii au lăsat orice activitate deoparte și s-au dedicat lecturii.

Una dintre cele mai frumoase imagini de la școala din Valea Lupului a fost cea în care femeile de serviciu au fost surprinse, pe hol, citind.

Foto: prof. Ana Ungureanu

Citește și: La școala din Valea Lupului, în fiecare zi, timp de 15 minute, toată lumea citește: elevi, profesori, femei de serviciu, vizitatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.