Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a. Notele obținute de elevi – comunicate vineri, 23 februarie UPDATE

2

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Notele obținute de elevii claselor a VIII-a la simularea Evaluării Naţionale vor fi comunicate vineri, 23 februarie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Rezultatele nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, acestea fiind comunicate individual elevilor. Simularea Evaluării Naționale 2024 a avut loc în perioada 5-7 februarie.

UPDATE Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a fost întrebat la TVR Info despre modul în care s-a făcut comunicarea rezultatelor obținute la simularea Evaluării Naționale, în condițiile în care unii elevi și-au aflat notele, alții încă nu, iar unele școli au afișat rezultatele anonimizat. ”Noi am scris comunicarea rezultatelor, nu afișare. Suntem foarte conștienți de faptul că unele școli au afișat anonimizat rezultatele, nu-i nicio problemă, avem județe care sunt în vacanță și elevii nu sunt prezenți să li se comunice, sunt localități în care se învață de dimineață și s-a terminat programul, dar asta nu trebuie văzută ca pe o criză, în niciun caz”, a spus Sorin Ion.

UPDATE Ministerul Educației a publicat o sinteză a rezultatelor obținute de elevii claselor a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024. Detalii aici ⇒ Rezultatele elevilor la simularea Evaluării Naționale 2024: note mai mari sau egale cu 5 la Română – 73,98%, Matematică – 42,37%

UPDATE Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2024 au fost transmise în școli. Notele vor fi comunicate elevilor de către profesori. În școli din București, unde elevii au primit coduri individuale, rezultatele anonimizate au fost afișate în unitatea de învățământ.

”Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, a precizat Ministerul Educației, după desfășurarea simulării.

  • Potrivit ordinului privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care au fost distribuite candidaților la prima probă susținută de aceștia.
  • Procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024 stabilește că ”rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice”.

Conform discuțiilor avute cu mai mulți directori de școală din țară, aceste coduri nu au fost distribuite elevilor la prima probă a simulării. Astfel, rezultatele vor fi comunicate individual elevilor, la clasă, de către diriginți/profesori, după cum ne-a explicat directorul unei unități de învățământ. Acest lucru se va întâmpla vineri, 23 februarie, după primirea rezultatelor de către unitatea de învățământ, în județele în care elevii au cursuri în această săptămână. Pentru elevii care sunt în vacanță, rezultatele vor fi comunicate cel mai probabil luni, a precizat sursa citată.

Practic, vineri, în unitățile de învățământ sunt transmise rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale de către comisia din centrul zonal de evaluare.

  • Comisia din centrul zonal de evaluare generează, din platforma destinată evaluării digitalizate, raportul conținând rezultatele elevilor și borderoul-tip de notare asociat fiecărei lucrări și le transmite centrelor de examen – prevede procedura privind organizarea simulărilor naționale.

Notele obținute de elevi la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

La simularea Evaluării Naționale de anul acesta, lucrările elevilor au fost corectate digitalizat. Potrivit procedurii, după desfășurarea probelor, lucrările scrise au fost păstrate în plicuri sigilate în fiecare unitate de învățământ/centru de examen. După comunicarea rezultatelor, plicurile se desigilează în vederea analizei rezultatelor.

Ce note s-au obținut la simulările și examenul de Evaluare Națională din ultimii doi ani – situația pe probe, în procente (note mai mari sau egale cu 5):

Limba și literatura română

  • Simulare Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 75,3%
  • Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 77,8%

  • Simulare Evaluare Națională 2022: note mai mari sau egale cu 5: 70,53%
  • Evaluare Națională 2022 – note mai mari sau egale cu 5: 86,1%

Matematică

  • Simulare Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 59,2%
  • Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 75,4%

  • Simulare Evaluare Națională 2022 – note mai mari sau egale cu 5: 60,58%
  • Evaluare Națională 2022 – note mai mari sau egale cu 5: 77,5%

Limba și literatura maternă 

  • Simulare Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 81,7%
  • Evaluare Națională 2023 – note mai mari sau egale cu 5: 90,5%

  • Simulare Evaluare Națională 2022 – note mai mari sau egale cu 5: 82,45%
  • Evaluare Națională 2022 – note mai mari sau egale cu 5: 96,1%

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

2 COMENTARII

    • Bună ziua! Cel mai probabil, dirigintele va comunica rezultatele fiecărui copil. Dacă elevii sunt în vacanță săptămâna aceasta, probabil acest lucru se va întâmpla luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.