Ligia Deca: Nu cred că respectul pentru cadrul didactic se rezumă prin intrarea separată. Fiecare şcoală decide, în funcţie de particularităţile constructive

0

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi, la Piteşti, despre intrările separate în şcoli pentru profesori şi elevi, că fiecare unitate de învăţământ decide, în funcţie de particularităţile clădirilor, relatează Agerpres. „Nu cred că respectul pentru cadrul didactic se rezumă prin intrarea separată”, a spus Ligia Deca.

„Cred că în România, din punct de vedere al infrastructurii, avem foarte multe situaţii. Avem situaţii cu clădiri istorice care au una dintre intrări chiar pe trotuar şi trotuarul este destul de îngust şi se iese în stradă. Avem şcoli unde există spaţii ample de intrare şi nu ar fi o problemă să se intre pe acelaşi flux. De aceea, eu sunt pentru ca fiecare şcoală să-şi prevadă regulamentul de acces, care sunt condiţiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile”, a precizat Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei a adăugat că, din punctul său de vedere, respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă la intrarea separată.

„Nu cred că respectul pentru cadrul didactic se rezumă prin intrarea separată. Cred că educaţia trebuie să fie despre dialog, despre învăţare reciprocă şi susţin faptul că fiecare şcoală, în funcţie de particularităţile constructive şi de siguranţă – că până la urmă şi planurile de evacuare, da, care se fac pentru situaţii de urgenţă, depind de infrastructură, de ce fel de culoare, ce fel de intrări, ieşire avem – deci, în funcţie de aceste elemente care ţin de siguranţa copiilor, cred că trebuie gândit regulamentul de acces şi trebuie decis dacă e nevoie de o intrare, de două intrări sau mai multe. Nu cred că această decizie se poate la la centru, însă eu încurajez parteneriatul între cadre didactice şi elevi, care trebuie să fie bazat pe respect reciproc, nu pe ierarhie. În funcţie de particularităţile constructive, fiecare şcoală decide”, a mai spus Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.