Școală cu bazin de înot și încălzire în pardoseală. Şcoala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia a fost modernizată prin PNRR

0
Sursa foto: Facebook/ Primaria Sinaia

Şcoala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia a fost modernizată cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), aceasta având acum bazin de înot, lift şi încălzire în pardoseală. Noua clădire a fost inaugurată luni, 15 ianuarie.

”Lucrările de modernizare executate în cadrul acestui proiect au țintit creșterea calității actului educațional, cât și asigurarea accesului și utilizării de către persoane cu dizabilități a școlii gimnaziale. În acest moment, școala beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală, cabinet medical și izolator, rampă pentru acces persoane cu dizabilități, sală de mese, laboratoare dotate cu materiale de ultimă generație, table interactive. Este printre doar cele câteva școli de stat din țară care beneficiază de piscină”, a transmis, luni, pe Facebook Primăria Sinaia.

Sursa foto: Facebook/ Primaria Sinaia

Conform Agerpres, în cadrul proiectului au fost executate, printre altele, lucrări de reabilitare a bazei sportive a şcolii prin construirea unui bazin de înot şi a unei săli de sport acoperite, au fost refăcute finisajele interioare, instalaţiile electrice şi sanitare, au fost schimbate uşile şi ferestrele cu unele de termopan pentru reducerea consumului de energie, a fost refăcut termosistemul, a fost schimbată întreaga instalaţie de încălzire, au fost făcute rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, o clasă specială la parter, grup sanitar dedicat acestora, cât şi un lift care să permită accesul la laboratoarele aflate la ultimul etaj, dar şi o sală de mese pentru copii.

Sursa foto: Facebook/ Primaria Sinaia

”Concret, prin PNRR, Școala Gimnazială „George Enescu” va beneficia de dotarea cu echipamente TIC a unui laborator de informatică, de dotarea cu echipamente digitale a unui laborator multidisciplinar. Se adaugă dotarea a 21 de săli de clasă și a unei săli de sport, cu mobilier specific și materiale didactice. (…)

Elementele noi pe care le aduce această clădire în viața școlară, respectiv piscină, încălzire în pardoseală, acces neîngrădit al persoanelor cu dizabilități, sală de sport, cabinet medical sau table interactive trebuie să devină o normalitate pentru toate unitățile de învățământ din țară”, a mai precizat Primăria Sinaia.

Sursa foto: Facebook/ Primaria Sinaia

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „George Enescu” este de 18.402.074,72 lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.