Cîmpeanu: Elevii cu simptome, vulnerabilități sau motive întemeiate au asigurat procesul de învățare în online. Teama exagerată de boală este o vulnerabilitate

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la Digi24, că teama excesivă de boală, din partea părintelui sau a elevului, poate fi trecută în categoria „vulnerabilități”, astfel că acei copii pot rămâne în continuare acasă, să învețe online, școala fiind obligată să-i asigure accesul la educație.

Ministrul Educației a precizat, în contextul adoptării ordinului privind actualizarea scenariilor în care funcționează școlile, că ”elevii care prezintă simptome specifice, cei care au vulnerabilități medicale sau au alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare în online”.

„Dacă ai simptome specifice, nu trebuie să aștepți confirmarea medicală. Anunți școala că propriul copil are simptome specifice, motiv pentru care nu va fi prezent la școală și vrea să aibă asigurat în sistem online procesul de învățare. (…) Eu cred că puține sunt clasele în care nu găsești cel puțin un elev care să fie în acestă situație, deci recomandarea este să fie camerele video pregătite”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce se întâmplă în cazul părinților care se tem să-și trimită copiii la școală, deși copilul este bine și nu are simptome, ministrul a răspuns: ”Nu știu, eu aș încadra asta la vulnerabilități. Teama exagerată este o vulnerabilitate. (…) Cadrul legal acesta este: simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități sau motive întemeiate. Sunt convins că în școli va exista înțelegere.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.