Elevii claselor V-VII și IX-XI din București merg de miercuri la școală. CMBSU a decis desfășurarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate clasele

0

Toți elevii din Capitală pot participa fizic la ore începând de miercuri, 19 mai, a decis, marți, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU). Astfel, după luni bune de școală online, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni în sălile de clasă. Hotărârea CMBSU a fost luată în contextul în care rata de infectare în București a ajuns marți la 0.89 la mie.

UPDATE Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis desfășurarea cursurilor cu prezență fizică pentru toți elevii din Capitală. ”Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, suntem la 0.89 rată de infectare în București, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă vor dori, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit prefectului, ”copiii care prezintă certificate și, în continuare, trebuie să rămână acasă, vor trebui să beneficieze și ei de educație, în continuare, online”.

  • Începând cu data de 19 mai, la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti activităţile didactice se pot desfăşura cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, conform Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede Hotărârea CMBSU.
  • Găsiți aici Hotărârea CMBSU nr.31 din 18.05.2021

UPDATE Elevii care prezintă simptome de orice fel sau au anumite vulnerabilităţi nu sunt obligaţi să meargă la şcoală, dimpotrivă, este recomandat să nu intre în colectivitate, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. „Vineri, în Bucureşti, am avut o rată de infectare de 1,21, (…) am avut duminică 1,06, am avut luni 0,94 şi astăzi avem 0,89. Începe şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care va permite accesul tuturor elevilor din Bucureşti la şcoală, deci vor putea să meargă la şcoală. Şi fac o precizare importantă – elevii care prezintă simptome specifice de orice fel sau cei care au vulnerabilităţi sau alte motive întemeiate nu sunt obligaţi să meargă la şcoală. Pentru cei care au simptome, dimpotrivă, se recomandă să nu intre în colectivitate, iar şcolile sunt obligate să le asigure predarea în sistem online”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), marţi, la ora 11,30, pe tema deschiderii şcolilor pentru toţi elevii. Potrivit prefectului, rata de incidenţă este marţi, în Bucureşti, de 0,89 la mia de locuitori, pentru a doua zi sub pragul de 1.

Luni seară a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie. Până acum, scenariile se actualizau pe baza ratei de infectare înregistrate în ziua de vineri și erau valabile toată săptămâna următoare.

În baza noului ordin, în București, începând de miercuri, școlile ar putea să funcționeze cu prezență fizică pentru toți elevii, inclusiv pentru clasele V-VII și IX-XI, dacă CMBSU va lua marți o decizie în acest sens.

”Noi am creat cadrul legal pentru ca acest Comitet pentru Situații de Urgență al Municipiului București și alte comitete județene pentru situații de urgență să poată să decidă adaptat la realități. Am dat libertate, nu am impus o decizie. Dacă aș fi în acest Comitet, m-aș uita la rata de infectare de mâine. (…) M-aș uita dacă se păstrează trendul descendent, dacă este sub 0,94. (…) Practic, dacă se păstrează trendul descendent, sunt convins că, la nivelul Bucureștiului, va fi luată decizia prin care vor putea merge la școală inclusiv elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. (…) Practic, din articolul 3, alineatul 2, am renunţat la sintagma «săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri». Acestea sunt cuvintele care au ieşit din ce exista până acum, declara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.