Nelu Tătaru: În acest moment, în București nu avem şcoli care să nu poată duce măcar scenariul 2. Elevii din clasele primare vor purta mască

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marți, în conferința de presă pe tema începerii școlii, că, în acest moment, în Bucureşti nu sunt şcoli care ”să nu poată duce” măcar scenariul 2 privind începerea anului şcolar, relatează Agerpres.

Pe 7 vom avea acea evaluare, pe 10 Consiliul de Administraţie al fiecărei şcoli va adapta, în funcţie de acea evaluare, scenariile. Haideţi să facem ca până pe 7 sau până pe 10 să avem o scădere a ratei în Bucureşti şi să asigurăm începerea anului şcolar şi în Bucureşti. În acest moment, nu avem şcoli care să nu poată duce măcar scenariul 2„, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat, întrebat în acest sens, că elevii din clasele primare vor purta mască. ”Condiţia, am spus-o, pentru toată lumea, în această pandemie: portul măştii, distanţarea fizică, dezinfecţia, reguli de igienă„, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat și condițiile în care o unitate de învăţământ se va închide.

„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Nelu Tătaru a mai arătat că părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.

„Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”, a explicat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ordinele comune de miniştri privind redeschiderea şcolilor, teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor vor fi publicate marţi în Monitorul Oficial.

”Astăzi vor apărea în Monitorul Oficial şi ordinele comune, cu ministrul Educaţiei, care a fost semnat de ieri, cu redeschiderea şcolilor, cu ministrul Culturii, pe deschiderea cinematografelor şi teatrelor, cu ministrul Economiei, pe deschiderea restaurantelor”, a precizat Nelu Tătaru.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.