Nelu Tătaru: Părinţii nu vor mai completa acea declaraţie pe proprie răspundere pentru a-și trimite copiii la şcoală

0

Părinţii nu vor mai fi nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în conferința, susținută alături de Monica Anisie.

„Nu va mai exista acea declaraţie pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea, sau nu, după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, cu existenţa unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existenţa unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic.

Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui”, a explicat Nelu Tătaru.

Citește și: Ministrul Sănătății: Pe 10 septembrie, școlile vor transmite scenariul în care vor începe anul școlar. În scenariul 1, primordială este distanțarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.